Mire jó a személyes márkaépítés

Jeff Bezos szerint személyes márkánk egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk a hátunk mögött. A személyes márka az ember maga, azzal, amilyen hatást gyakorol másokra. Üzletileg jobb azonban, ha mi alakítjuk ki saját képünket, mint ha mások teszik ezt.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Mire jó a személyes márkaépítés
Mire jó a személyes márkaépítés

Mire jó a személyes márkaépítés?

Interjú Vass Emma ékszerkészítővel.

Ma a személyes márka építése egy fiatal kézműves-iparművésznek elengedhetetlen. A fogyasztók ugyanis nagyobb kedvvel vásárolnak olyan nem mindennapi ékszereket, ahol ismernek egy arcot és egy történetet a termék mögött. Különleges darabok ezek az ékszerek, amik bárkinek a szívét megdobogtatják.

  • Mennyire tudatosan építed a személyes márkád?

Eleinte nem tudatosan. Csak jártam én is kézműves vásárokra és használtam a közösségi médiát, mert magam is fogyasztója voltam. Először még a saját nevemen futott a termékes oldalam a Facebook-on, de idővel be kellett lássam, hogy ez nem elég. Kibővítettem a szlogenemmel, hogy egyértelműen beazonosítható legyen a termékem a látogatóknak. Majd segítséget kértem szakértőtől, és elkezdtem tudatosabban foglalkozni magammal, illetve azzal a képpel, amit rólam alkotnak mások; így vált teljesen személyessé a márkám.

  • Van-e rendszer a márkaépítésben?

A márkaépítés előtt biztosnak kell lenned abban, hogy jók legyenek a termékeid! Ha ez az apróság hiányzik, gyorsan és könnyen nevetségessé válhatsz a vásárlók előtt. Elsődlegesen mindig ezt tartom szem előtt. Ha folyamatosan dolgozol a márkádon, akkor már nem csak egy nyaklánccal, gyűrűvel vagy éppen egy fülbevalóval lesz gazdagabb a vásárló, hanem egy márkával is. Ez a titka a nagy világmárkáknak is. Pontosan azt az életérzést és stílust kell mindenkinek stratégiailag kitalálnia a saját márkájára, amit közvetíteni akar a vásárlók felé, hogy ne csak a termékre vágyjon, hanem a hozzákötődő flow-élményre is.

  • Milyen hatással volt a tudatosságod a mostanra elért eredményeidre?

A személyes márka soha nem volt ilyen fontos. Tudatosan igyekeztem minél több felületen megmutatni magam, bemutatni termékeimet, hogy mi teszi őket egyedivé, milyen üzenetet hordoznak azoknak, akik viselni fogják. Fontos volt számomra a személyes bemutatkozás, hogy az emberek tudják, hogy mit képviselek. Ma már igény van arra, hogy a terméket készítőt megismerhessék az emberek, hogy tudják milyen vállalkozást támogatnak a vásárlásokkal.
 

Weboldal készítés, honlapkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • Mi a Te személyes márkád lényege?

Mindenkinek van személyes márkája, akár rájön, akár nem. A siker kulcsa az, hogy át tudja venni az irányítást a márka felett, és proaktív módon, szándékosan pontosan olyanná tudja alakítani azt, amilyennek szeretné. A márkája az, amit képvisel, ahogy mások látják őt. Ékszereim különlegessége egyrészt a változatosságukban rejlik, másrészt pedig az anyagok kombinálásában. Az eredmény: színek és textúrák életigenlő elegye. Ha Vass Emma ékszert viselsz, akkor Te biztosan egy bohém, színes, nyitott és vidám egyéniség vagy, aki pozitívan gondolkodik a mindennapokban.

  • Szerinted mi a három legfontosabb dolog a sikeres személyes márka felépítéséhez?

A legfontosabb a következetesség. Az embereknek gondolniuk kell rád is, amikor a termékedre gondolnak. A második dolog a gyakoriság, osszál meg minőségi tartalmakat gyakran, keltsd fel az emberek figyelmét, és ügyelj arra, hogy ez meg is maradjon az emberek emlékezetében. A harmadik pedig, hogy légy látható, posztolj, blogolj, járj rendezvényekre, lépj kapcsolatba másokkal, akik segíthetnek a terméked népszerűsítésében.

  • Emma, te már megállíthatatlanul jelen vagy. Amellett, hogy szorítok neked, úgy gondolom hogy példát vehetünk rólad a személyes márka építésével kapcsolatban. Köszönöm a beszélgetést!

Gyakori kérdések


A személyes márkaépítés ugyanaz, mint az önreklám?

Nézzük meg a különbségeket: a személyes márkaépítés arról szól, hogy Ön ismertté váljon arról, hogy miben tud segíteni másoknak, milyen megoldásokat tud nyújtani az embereknek a problémáikra. Az önreklám viszont az általános ismertségről szól. Tehát a személyes márkaépítés másokról szól, míg az önreklám, ahogy a szó is sugallja, az egyénről szól.

Hogyan emelhetem ki a személyes márkámat, ha még nem vagyok szupersikeres és ismert vállalkozó?

Ha a személyes tulajdonságok és a szakmai tapasztalatok, illetve a saját élmények metszéspontjában teszünk közzé tartalmat, a személyes márka eredendően egyedivé válik, mivel senki más nem rendelkezik az Ön személyes tulajdonságaival és a szakmai  tapasztalatainak kombinációjával. Nem kell szupersikeresnek és jól ismertnek lennie ahhoz, hogy kitűnjön. Csak másnak kell lenni. Egyedinek kell lenni.

Milyen lépéseket kell tennem ahhoz, hogy elkezdjem építeni a személyes márkámat?

Egy erős személyes márka megalapozásához szükség van egy weboldalra, egy közzétételi platformra, például a weboldalon épített blogra, és a tartalom terjesztésére szolgáló csatornákra, mint közösségi média és e-mail marketing. Ahhoz, hogy valóban sikeres legyen, fel kell vázolnia céljait, önismereti leltárt kell készítenie, finomítania kell a történeteit, és meg kell határoznia a célközönségét.

Mi az egyedi személyes márka?

A személyes márka a készségek, a szakmai tapasztalat és a személyiség egyedülálló kombinációja, amelyet szeretné, hogy a világ lásson. Ennek a történetnek az elmesélése tükrözi a magatartásunkat, a viselkedésünket bizonyos helyzetekben, a kimondott és kimondatlan szavainkat és hozzáállásunkat a problémák megoldásakor.

Mi a legerősebb márka a világon?

A Lego a világon a legerősebb márka. A Brand Finance márkaerősségi indexének számos mérőszámában magas pontszámot ért el a hűség területen, a személyzet elégedettsége és a vállalati hírnév terén is.

Miért működik olyan kiválóan Elon Musk személyes márkaépítése?

Tagadhatatlanul ellentmondásos figura. Musk sikeresen felépítette személyes márkáját abból a szempontból, hogy állandóan az egyediségét hirdeti mindenben. Bár heves online vitákat válthat ki a neve, de ő maga és a technológiai birodalma azonnal felismerhető, részben a kiváltott vitáknak köszönhetően. Egyedisége és ellentmondást nem tűrő személyisége robusztussá teszi személyes márkáját. Habár a személyes márka felépítése ellentmondásos alapokra építve nem jó ötlet, viszont az egyediség kihasználása mindenképpen az. Tehát a tanulság: ne féljünk nyilvános beszélgetésekbe bocsátkozni, aktuális és értékes tartalmakat posztolni rendszeresen, és kiemelni az egyéni, egyedi véleményünket.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje