Mi az összefüggés a weblapkészítés és a ruhakészítés között

Az esküvői honlapján Ön is egyedi tervezésű, személyre szabott álomruhájában ragyoghat partnerünk, a Ciabattino Fashion jóvoltából, ha megrendeli különleges weblapkészítő csomagunkat. A bloginterjúnkban megismerhetik a kiemelkedő tehetségű tervezőt.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Különleges esküvői ruha
Különleges esküvői ruha

Nem hiszek a véletlenekben, az előreláthatatlan találkozásokban. A sors összesodort egy kiállításon Varga Csabával, aki egyénre szabottan készíti el az egyedi tervezésű menyasszonyi és alkalmi ruháit. Ismerjük meg a kivételesen tehetséges fiatal tervezőt.

Varga Csaba
Varga Csaba
  • Mikor indult el ez a vállalkozás és mivel is foglalkozol pontosan?

    2008 óta van szerencsém, hogy minden leány, és hölgy számára készíthetek ruhát, mindenkinek a saját igénye szerint. Ámbár férfiszabász az eredeti végzettségem, de nagyobb részben csak nők számára készítek ruhákat.
     
  • A vállalkozás neve mellett nem mehetünk el, hiszen észrevehetően visszacseng benne a keresztneved. Szóval miért “Ciabattino” a név és mit is jelent pontosan?

    Így van, ám számomra ez a név egyben művésznév és márkanév is. Ezt a nevet egy volt tanárom és a férje álmodta meg nekem, és rám ruházták, ami számomra hatalmas nagy meglepetés volt és egyben megtisztelő is. A név maga azt jelenti magyarul, hogy vargácska mint cipész, és bár sokan nem tudják, a nagyapám is ezt a mesterséget űzte, ám a név kiejtése magyarul “Csabattino” tehát a keresztnevem is visszacseng benne. Szerintem különleges és egyedi a névválasztás.

Esküvői weboldalkészítés szakértelemmel.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • Többféle ruhát készítesz a hétköznapi viseletektől kezdve a táncruhákon keresztül a menyasszonyi ruhákig. Melyik területen alkotsz a legszívesebben? 

    Hmmm, erre a kérdésre mindig nagyon nehéz válaszolni. A fő profil az alkalmi, estélyi és az esküvői ruhák, ámde minden mást is szívesen készítek olyan hölgyek számára, akik a mindennapokban illetve a versenyek során is a különleges viseletet keresik, legyen szó bármilyen alkatról vagy stílusról. Minden ruha rendelése esetében lehet szakmai kihívást találni. A táncruhák esetében elsődleges szempont a kényelem – táncos múltamból adódóan igyekszem gondosan figyelni a részletekre – , de ezt kihangsúlyozhatnám minden egyes ruha készítésénél.
     
  • A megrendelők mekkora teret engednek kreativitásodnak, amikor felkérnek egy munkára?

    Ez változó, ugyanis vannak olyan ügyfelek, akik mint szabászt-varrászt keresnek meg, ők általában konkrét és nagyon határozott elképzeléssel érkeznek, és vannak olyanok, akik mint tervezőt keresnek fel és az álomruhájuk készítőjeként kérnek fel a munkára. Többnyire az utóbbi esetben nagyobb teret kap a kreativitás, és ezesetben egyben a szakmai kihívás is nagyobb.
     
  • Milyen színekkel, anyagokkal dolgozol a leginkább?

    Minden színnel és mintázattal szívesen dolgozom, de anyag típusok terén előnyben részesítem a rugalmasabb anyagokat. De persze ez attól is függ, hogy milyen ruhát szeretne a vendég.
Táncruhák jelmezek
Táncruhák jelmezek
  • Alkalmazol különleges technikákat az alkotás folyamata során?

    Több technikai lehetőséget is szeretek akár egyszerre ötvözni, ezeket a legkülönlegesebb darabok esetében van lehetőségem megtenni, mint a Couture kézzel varrott és díszített ruháknál, és az ilyen darabok esetében a kihívás is sokkal nagyobb. A táncruhák esetében a szabászati eljárás nem a megszokott módon zajlik, ezt autodidakta módon sajátítottam el, mivel soha nem tanították nekem.
     
  • A kiállításon elképesztően gyönyörű ruhákat mutattak be a modelljeid. Az üzletben a legutóbbi kollekciód darabjai szinte festményszerűek voltak, egyedi tervezői attitűdről tesznek tanúbizonyságot. Mi alapján inspirálódsz?

    Nagyon sok dolog tud egyszerre inspirálni. Megrendelés esetén maga a vendég stílusa, viselkedése, a hozzáállása és az egyénisége. Saját készítésű kollekció esetében már sokkal másabb a helyzet, mert ott hatalmába kerítenek az érzések, élmények, pillanatok, zenei dallomok, utazások során a tájak, színek és formák, a kulturális élmények, a művészeti korok és stílusok.
     
  • Hogyan képzeljük el az álomruha születését? Szóval pontosan hogyan születik meg a terv és hogyan készül el a mű?

    Ez akár egy elég bonyolult folyamatnak is tűnhet, az elképzeléstől a megvalósításig. Minden egyes munkafolyamatba a vendég is betekintést nyerhet, a tervezés az elképzelése alapján szinte azonnal megtörténik, aztán közösen kiválasztjuk az anyag típusát és színét, majd a megrendelt anyagok megérkezését követően kiszabom a ruhát, és próba készre elkészítem az álomruhát. A próbán mindent pontosan fixálunk, hogy az azt követő próbán már a még tökéletesebb ruhát próbálhassa fel a vendég.

Esküvői weboldalkészítés szakértelemmel.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • Van példaképed a szakmában? Ki vagy kik ők?

    Több ilyen tervező is van. Magyar vonatkozásban Náray Tamás a Spanyolországban élő művész divattervező, akinek a neve összeforrt a gyönyörű kelmékkel és színpompás estélyikkel, illetve Benes Anita a Daalarna márka alapítója, aki mára a magyarországi esküvői ruhapiac egyik legmeghatározóbb szereplője. A külföldi tervezők közül pedig elsősorban Zuhair Murad, aki egy libanoni divattervező, a 21. század egyik legtehetségesebb tervezőjeként tartják számon, a vörös szőnyeg legmenőbb sztárjainak titkos fegyvereként vált ismertté. Aztán még meg kell említenem Elie Saab-ot, aki szintén libanoni tervező és a fő műhelye is Libanonban található, illetve végül, de nem utolsósorban Lazaro Perez, aki egy kubai származású menyasszonyi ruhatervező. Ruhaalkotásai az álmodozó romantika, az időtlen elegancia és a díva csillogás pazar keverékei. Munkái a kifogástalan illeszkedéséről, a gyönyörű kézi hímzéseiről és a fényűző anyagok használatáról ismert, amelyek csillognak és elkápráztatnak.
     
  • Több szakmai díjat is nyertél már és neves tervezők ismerték el a munkásságod. Mely mérföldkövekre vagy a legbüszkébb?

    Minden szakmai elismerés egyaránt megtisztelő volt. A Viasat3 egyike volt ezeknek, a Megruházlak című reality műsorban – ahol minden héten civil gardróbtulajdonosok ruhadarabjait kellett átalakítani a versenyzőknek - a hét tervezője lettem, így ezáltal országos ismertséget szerezhettem. De mindemellett ugyanekkora öröm a kétszeres Ezüstgyűszű szakmai díj is, valamint minden más díjazás is.
Különleges estélyi ruha
Különleges estélyi ruha
  • A “Ciabattino” nevet már a személyes márkádnak tekinthetjük, szinte összeforrt Varga Csabával. Szerinted mi a legfontosabb a sikeres személyes márka felépítéséhez?

    Számomra az a legfontosabb, hogy olyan vendégek számára készíthetek ruhákat, akik tisztelettel és megbecsüléssel viselik a munkám, mert tisztában vannak vele, hogy milyen odaadással és tisztelettel készítem számukra a személyes igényre szabott ruhát. Minden vendéget egyforma tisztelettel kezelek, számomra nem az az elsődleges szempont, hogy kinek milyen az anyagi helyzete és a titulusa. Mert a legtöbb vendégem többel távozik, mint egy elkészült ruha, a célom, hogy mindenki jó élményekkel távozzon és térjen vissza hozzám.
     
  • Ezt akár alkotói munkásságod hitvallásának is vehetjük. Mégis hogyan jellemeznéd a személyes márkádat? Tehát, ha azt mondom egy ügyfelednek, hogy Varga Csaba, mi fog eszébe jutni a ruháidról?

    Igyekszem erre a kérdésre érthetően válaszolni, szóval mindenféle pozitív érzést próbálok a ruhába belevarrni, hogy viseltekor is érezhesse az ügyfél mindezt és akkor a válasz erre a kérdésre az, hogy magán és magában hordozza Varga Csabát élmény és érzés formájában.
Esküvői ruha
Esküvői ruha
  • Már csak egy utolsó kérdésem van. Jövőbeni terveidbe beavatnád olvasóinkat?

    Konkrét terveim jelenleg nincsenek. Én csupán minden vendégem számára szeretném megadni mindazt, ami egy ruhában az öröme és az álmai beteljesülése.

Nagyon köszönöm a beszélgetést! További sok sikert kívánok! 


A Ciabattino Fashion-t megtalálhatják a neten  https://www.whiteboxdebrecen.hu/ciabattinofashion/ linken.

Gyakori kérdések


Mi lesz a trend a menyasszonyi ruháknál 2024-ben?

A kifinomult elegancia, letisztult, egyenes vonalak és egyszerű szabások, az idén már szinte klasszikussá vált, de 2024-ben is hódítani fog. A művészi kidolgozású csipkék, az alakot hangsúlyozó vonalak és a romantikus fodrok mind-mind olyan részletek, amelyek segítenek az esküvői ruhának a tökéletesen elegáns összhatást elérni.  2024-es trendeket a színpompás ruhák, a geometrikus formák, a hátul nyitott ruhadarabok és az extrém fazonok jellemzik majd. A tervezők a finom részletekre fókuszálnak: kifinomult hímzések, kristályok és gyöngyök díszítik majd ezeket a ruhákat. A hosszú ujjú ruhák is nagy népszerűségnek örvendenek, melyek eleganciát és melegséget sugároznak. Nagy újdonság lesz a két részes ruha.

Milyen a zöld esküvő?

Amikor a párok egyre több környezetkímélő elemet építenek be a nagy napjukba. Például papíralapú meghívó helyett esküvői honlapot készíttetnek, ami nagyon hasznos, praktikus és költséghatékony. https://www.ujweboldal.com/eskuvoi-honlap-eskuvoi-weboldal

Aztán a  dekoráció lehet újrahasznosított, a párok választhatnak energiatakarékos helyszínt is. Az étel és ital pedig bioorganikus minősítésű legyen, vagyis az alapanyagok termesztése során nem használtak mesterséges peszticideket, permetszereket és műtrágyát. Az állatokat csak természetes anyagból készült táppal etették és növekedési hormont, vagy egyéb növekedést serkentő, hozamfokozó anyagot nem kaptak.  A köszönőajándék pedig lehet kis cserepes növény vagy ültethető virágmag. Tegyünk környezetünkért!

Mi a különbség a couture és a haute couture között?

A Couture minden olyan divatos darab, amely kézzel készített és egyedülálló. A haute couture azonban a francia kormány által szabályozott műtermek, divatházak által készített nagyon divatos ruházat vagy más néven high-dressing. A haute couture-nek való minősítéshez legalább tizenöt embert kell foglalkoztatni a divatműhelyekben, és minden szezonban (tavasszal/nyáron és ősszel/télen) legalább harmincöt darabból álló gyűjteményt kell bemutatni a párizsi sajtónak, melyek nappali és esti viseletekből állnak össze.

Hol találom meg a Ciabattino Fashion-t?

Székhelyük Debrecenben a White Box-ban van. Jelenleg nincs máshol üzletük. Ha megrendeli tőlünk Alap kategóriájú esküvői honlapját https://www.ujweboldal.com/arak, elvisszük egy prémium fotózásra a White Box-ba, ahol kiválaszthatja egyedi, személyre szabott menyasszonyi ruháját, amit Varga Csaba tervez és készít el Önnek.

Választhatok fekete színű menyasszonyi ruhát?

Feketében és fehérben nem illik esküvőre menni, szól az egyik legalapvetőbb intelem a nagy nap meghívottai számára. Ugyanakkor ez nem vonatkozik az arára, aki így akár fekete esküvői ruhában is az oltár elé vonulhat. Ám csak nagyon kevesen merik meglépni ezt, mert a fekete a keresztény kultúrkörben a halál, az elmúlás, a fájdalom színe. De nem volt ez mindig és mindenhol így.  Az ókori Spártában, vagy épp a középkor kezdetéig a francia, spanyol és angol özvegyek mind fehérben gyászoltak. Az ókori Egyiptomban a fekete a halál utáni élet színe, ami számukra egy új élet kezdetét jelentette. Japánban pedig a természetfeletti jelenségek és a tapasztalat színeként ismert. Ebből is jól látszik, hogy egy színt nem kell beskatulyázni.

Melyik a legjobb anyag az esküvői ruhákhoz?

Az esküvői ruha anyaga az Ön személyes választásától függ, hogy mit szeretne viselni. Például a szatén vastagabb anyag, amely jobban illeszkedik a téli menyasszonyi ruhákhoz, míg az organza könnyebb, ezért nagyszerű választás a nyári esküvőhöz. A szatén az egyik legelterjedtebb, legsokoldalúbb esküvői ruhaszövet. A szatén puha, fényes szövet, sima felülettel, rugalmas és kényelmes tapintásával minden alakhoz jól illik. Az organza egy áttetsző, könnyű szőtt anyag, amely hagyományosan selyemből készül, finom csillogása van, amely mindenhol vibrálást ad hozzá. Az organza nagyszerű anyag azoknak a menyasszonyoknak, akik drámai hatású terjedelmes ruhára vágynak.

Mi a kapcsolat az esküvői honlap és a menyasszonyi ruha között?

Amennyiben tőlünk rendel esküvői weblapot, akkor részt vehet egy prémium fotózáson, ami csak Önről szól és a Ciabattino Fashion-től megrendelheti egyedi elképzelése alapján a személyre szabott álomruháját a nagy napra. https://www.ujweboldal.com/kapcsolat

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje