A sikeres weboldal öt titka

A felhasználók 50 ezredmásodperc alatt alkotnak véleményt a weboldaláról. Mindenki sikeres webhelyről álmodik, ahol nagy a forgalom és magas a konverzió. Nézzük meg, hogy szűkös költségvetésből hogyan hozhatjuk ki a legjobb webes jelenlétet.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
A sikeres weboldal öt titka
A sikeres weboldal öt titka

Bevezetés

A Google átlagosan másodpercenként több, mint 40 000 keresési lekérdezést dolgoz fel, ami világszerte több, mint 3,5 milliárd keresést jelent naponta és 1,2 billió keresést évente. Mindezen keresések ellenére sokan közülünk nem lépünk túl a keresési eredmények első oldalán. Az összes forgalom 91,5%-a a 10 legjobb keresési eredmény felé irányul. Tehát mindenki azt szeretné, ha weboldala az első eredményoldalon szerepelne. 

Egy modern és meggyőző weboldal manapság elengedhetetlen eleme a vevőszerzésnek. A professzionális weboldal olyan, amelybe az ügyfelek első benyomásra beleszeretnek, és azonnal szeretnék megrendelni a termékeket vagy használni a szolgáltatásokat. A webhelynek cselekvésre kell ösztönöznie, vásárlásra, érdeklődésre, céglátogatásra vagy időpontkérésre. A weboldal lényege, hogy megmutassa termékeit és szolgáltatásait, és új ügyfeleket vonzzon be. Egy jó weboldal modern kialakítású, reszponzív, megoldást kínál az ügyfelek problémájára, a keresési eredmények között elől szerepel, és az ügyfelek bizalmát is elnyerte.

Nézzük át együtt, hogy mit tehet azért, hogy a felsorolt jellemzőket minél hamarabb elérhesse és legyen egy ténylegesen sikeres weboldala.

Átgondolt modern weboldaltervezés

Az emberek 48%-a a weboldal megjelenése alapján ítéli meg egy vállalkozás hitelességét. Az ügyfelek 94%-a elutasítja a weboldalt, ha nem áttekinthető az elrendezése, nem jó a navigáció, nem informatív a tartalom vagy unalmasak az illusztrációk. A látogatók 83%-a marad egy weboldalon, ha elégedett a tartalommal. A felhasználók mindössze 50 ezredmásodperc alatt alkotnak véleményt a honlapról. Tehát a feladat meggyőzni őket, hogy maradjanak tovább az oldalon és ismerjék meg az ajánlatot, aztán pedig vásároljanak.

Hogyan csinálhatja?

  • törekedjen modern, trendi webdesignra, olvasható betűtípusra, márkával harmonizáló színvilágra, természetes összképre
  • találja meg egyedi stílusát
  • pontosan annyi információt írjon ki, amennyire szükség van a meggyőzéshez, a túlzásokat kerülje el
  • legyen reszponzív a weboldala, mert az emberek 70%-a mobiltelefonon böngészik
  • cselekvésre (CTA) ösztönző gombokat helyezzen el az oldalon, világos üzenetekkel ellátva
  • az oldal tartalma könnyen emészthető, kiemelésekkel tűzdelt, jól tördelt legyen
  • legyen fókuszban a használhatóság és a felhasználói élmény

Weboldal készítés, honlapkészítés, tartalomkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Ismerje meg alaposan az ügyfeleket

Az ügyfelek 82%-a jobban érzi magát egy céggel kapcsolatban, ha egyénre szabott tartalmat olvashatnak. Az emberek mindig rohannak, a való életben és az interneten is, ezért a célunk eléréséhez azt a minimálisan hatékony tartalommennyiséget kell bemutatni, ami az adott célközönséget érdekli, gyorsan megtalálja és megérti. A weboldalt azokra az emberekre, ügyfelekre kell szabni, akiket megcélzunk.

Hogyan tegye?

  • a célcsoport által használt nyelvezetet használjon a weboldalon
  • egyszerűen fogalmazza meg üzenetét
  • derítse fel a célközönség problémáit
  • a problémákra a megoldást röviden mutassa be a weboldalon

Legyen látható és elérhető az ügyfelek számára

Az ügyfelek még egy kisvállalkozástól is elvárják, hogy a hét minden napján, napi 24 órában álljon rendelkezésére egy egész héten át, tehát folyamatosan, még akkor is, ha nincs elegendő erőforrása (csapat) erre. 

Hogyan oldhatja meg?

  • a cége elérhetőségei könnyen megtalálhatók legyenek az oldalon
  • használjon kapcsolatfelvételi űrlapot , ahol kérdéseket tehetnek fel az ügyfelek
  • nyerje el az ügyfelek bizalmát jól strukturált GYÍK aloldallal
  • a GYÍK-ban szereplő válaszok a keresési eredmények között is megjelenhetnek, ezáltal nagyobb forgalmat vonzanak a webhelyére
  • használjon CHAT funkciót (esetleg chatbotokat), ahol a türelmetlen ügyfelek azonnali választ kaphatnak a kérdéseikre
  • hozzon létre egy Google vállalkozásprofilt
  • legyen jelen a közösségi médiában mindig aktuális tartalmakkal
  • csak a 100%-os SEO eredménnyel elégedjen meg, legyen célja a legjobb, nyerő pozíció elérése a keresőkben
Chatbot
Chatbot

Építsen ki bizalmat, növelje az elköteleződést vállalkozása iránt 

A színek és betűtípusok rossz kiválasztása a honlapján, valamint a lassú betöltési idő bizalmatlanságot és elutasítást okozhat a weboldala iránt, mielőtt a felhasználó hozzáférne a tartalomhoz. Az emberek 88%-a annyira megbízik az online véleményekben, mint a személyes ajánlásokban. A fogyasztók 63%-a nagyobb valószínűséggel vásárol olyan webhelyről, amelyen termékértékelések vagy vélemények találhatók. A webhelynek bizalmat kell kelteni az ügyfelekben, különben nem várhatjuk el tőlük, hogy vásárolják meg a terméket vagy rendeljék meg a szolgáltatást. Az ilyen bizalom kiépítése nem könnyű. 

Hogyan csinálhatja?

  • ossza meg korábbi ügyfeleinek véleményét, tapasztalatát termékéről, szolgáltatásáról weboldalán
  • írja meg saját történetét, amivel hitelességét növeli és ezáltal érzelmileg is tudnak kapcsolódni Önhöz az ügyfelek
  • tűnjön ki a tömegből, ne legyen sablonos
  • készítsen egy portfólió aloldalt az eddigi legsikeresebb projektjeiről
  • használjon kedvezményes kuponokat weboldalán, amivel új ügyfeleket vonzhat be és reklámnak is jó
  • blogjában írjon interjúkat (beszélgessen emberekkel) termékei felhasználásáról, szolgáltatásairól
  • indítson podcast-ot weboldalával releváns tartalmakkal

Weboldal készítés, honlapkészítés, tartalomkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Teszteljen, elemezzen, kísérje figyelemmel eredményeit 

A szólásmondás szerint Rómát sem egy nap alatt építették fel. Tehát az ügyfelekkel való kapcsolat kiépítése is időbe telik, és az is, hogy a weboldal valódi nyereséget termeljen. A lényeg, hogy mindig legyünk következetesek, cselekedjünk terv szerint és főleg higgyünk magunkban.

Hogyan csinálhatja?

  • mindig reagáljon azokra a helyzetekre, amelyek többet ártanak, mint használnak
  • a Google Analytics-el észlelheti a webhelyen található hibákat és hiányosságokat, ezáltal kijavíthatja azokat
  • mindig az analitikai jelentések alapján fejlessze tovább weboldalát
  • kövesse nyomon versenytársai tevékenységét az interneten
  • a változtatások előtt mindig gondolja át a lehetséges hatásait
  • türelem, megfontoltság, kitartás segítenek a sikeres célelérésében
SEO optimalizáció
SEO optimalizáció

A professzionális és jól megtervezett weboldalt a látogatók is és a Google is értékelni fogják. Ha követi a fent javasolt lépéseket, amelyek 89%-a nem igényel anyagi ráfordítást, gyorsan észre fogja venni a javulást weboldalán, akár a havi látogatások számát illetően, akár a SEO audit jelentések jobb eredményeiben. Ezek az eredmények fontosak, mert lehetővé teszik a weboldal sikerét és ezáltal vállalkozása növekedését, fejlődését. Egy webhelyet hagyományosan 3 éves élettartamra terveznek, de a folyamatos fejlesztés lehetővé teszi, hogy lépést tartson a körülmények változásával, és a lehető legtöbbet hozza ki a váratlanul adódó lehetőségekből.

Gyakori kérdések


Milyen egy jó weboldal 2023-ban?

Mobilbarátnak, egyszerűen használhatónak kell lennie. Legyen képes felvenni a versenyt a többi versenytárssal. Nem kell folyamatosan frissíteni a megjelenését, hogy megfeleljen a legújabb trendeknek. Viszont jó helyezést érjen el a keresőmotorok rangsorolásában.

Mitől egyedi egy weboldal?

Röviden Öntől. Annak érdekében, hogy webhelye egyedi legyen, összpontosítson arra, hogy kicsoda Ön, és kiknek fog segíteni. Az egyedi weboldalak a tiszta identitástudatból származnak. Az első lépés az egyedi weboldal felé vezető úton az önfelfedezés, önismeret. E nélkül nem lehet egyedit alkotni.

Mitől lesz rossz a weboldal?

Ha rossz a tartalom vagy nincs tartalom. A weboldal fájdalmasan lassan töltődik be. Hiányoznak a Kapcsolatfelvételi adatok. A design nem inspiráló és/vagy nem felhasználóbarát. Az oldal nem ösztönöz cselekvésre, nincs CTA gomb az oldalon. A weboldal nem reszponzív. Nem logikusan átlátható és értelmezhető az elrendezése.

Melyek azok a színek, amiket ne válasszunk egy weboldalhoz?

A halványsárga és az élénk-kék. A legtöbb designer tisztában van azzal, hogy az élénk-kék és a halványsárga borzasztó választás, ha egy weboldal hátteréről van szó. Az élénk-kék intenzív és mindig agresszív bármilyen más színnel szemben. A halványsárga eltűnik a fehérben, úgyhogy általában kell neki egy sötét háttér a kiemelésére. A halványsárga figyelmeztetést, hanyatlást, betegséget és féltékenységet jelöl, borús érzetet kelt.

Mennyire árt egy vállalkozásnak a rossz weboldal?

A rossz tervezés később sok pénzbe kerül. A weboldalnak vonzania kell az ügyfeleket, ösztönözni őket a tartalommal való interakcióra (CTA gomb lenyomása), és végül meggyőzni őket a vásárlásról. De ha elhagyják az oldalt, mert az Ön online ajánlata megijesztette vagy untatta őket, akkor valószínűleg értékesítés- és bevételkiesést fog tapasztalni. 

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje