Reszponzív weboldal

Ma már alap, hogy nemcsak asztali gépeken, laptopokon netezünk, hanem telefonon is, a netes keresések majdnem háromnegyede mobileszközökön zajlik. A felhasználók 80 százaléka átnavigál más oldalra, ha a megnyitott oldal nincs mobilra optimalizálva.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Reszponzív weboldal
Reszponzív weboldal

Nézzük mit érdemes tudni a reszponzív weboldalakról, illetve miért érdemes alkalmazni őket.

  1. A reszponzív weboldal célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson - könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel - a legkülönfélébb eszközökön: az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig.
     
  2. Tehát a reszponzív weboldal automatikusan igazodik a látogató képernyőjének felbontásához, függetlenül attól, hogy mobilról, tabletről vagy asztali gépről van szó. Optimális esetben egy reszponzív weboldal három fajta nézetre van optimalizálva: mobil nézet, tablet nézet és asztali nézet.
     
  3. A reszponzív design a legkényelmesebb és legteljesebb felhasználói élményt biztosítja a látogatónak bármilyen eszközön böngészik weboldaladon és a képarányokat ennek megfelelően alakítja.
     
  4. Keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából a reszponzív weblap készítés a legjobb választás, ugyanis a Google kifejezetten támogatja a reszponzív webdesign-t, a mobilbarát reszponzív weboldalakat és jobb esélyekkel indulunk az AdWords hirdetési kampányokban is.
     
  5. A reszponzív webdesign a legjobb és leghatékonyabb megoldás az egységes márkaarculat és felhasználói élmény szempontjából, hiszen egy jó reszponzív weboldal több felületet is kiszolgál.
     
  6. Reszponzív design esetén csökken a visszafordulási arány, hiszen a mobilról érkezők is jól tudják használni ezeket az oldalakat, amikor megnyitják.
     
  7. A reszponzív weboldalnál figyelnünk kell arra, hogy a tartalom ne legyen hosszú, mert a túl hosszú szövegeket nem fogják elolvasni az okostelefonon netezők. A szöveget részekre kell osztani, és kattintásra előhozni a soron következő részt. Mindig csak a megjelenített szövegrészt tudja elolvasni a látogató, így érthetőbb, átláthatóbb lesz a tartalom.
     
  8. A reszponzív honlap költséghatékony, mert nem kell külön fejlesztgetni az egyes verziókat, hiszen csak egy van, így fizetni is csak egyszer kell a változtatásokért.
     
  9. A reszponzivitás ma egyre inkább alapkövetelmény.
     
  10. A reszponzív weboldallal ki tudja szolgálni a látogatóknak azt az igényét, hogy bármikor, bárhonnan tudják használni az oldalát. Rendelje meg nálunk a reszponzív weboldalt, hogy minden eszközön egyforma minőségben tudjon jelen lenni!
     

Weboldal készítés, honlapkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Gyakori kérdések


Miért jó egy reszponzív weboldal?

A reszponzív webdesign gyorsabbá, könnyebben elérhetővé és könnyebben navigálhatóvá teszi a weboldalakat. Ez megkönnyíti a felhasználók számára, hogy megtalálják az oldalon a keresett információt, és általában arra ösztönzi őket, hogy maradjanak is az Ön honlapján.

Mik a legfőbb előnyei a reszponzív felhasználói felületnek?

A reszponzív design optimális felhasználói élményt biztosít a képernyő méretétől függetlenül, minimálisra csökkenti a vízszintes görgetést és maximalizálja az adatok megjelenítését a rendelkezésre álló felületen.

Miért kell foglalkozni a reszponzív webdesignnal?

A mobilhasználók mindenhol jelen vannak, világszerte emberek milliói rendelkeznek okostelefonnal. A kutatások azt mutatják, hogy az összes internetes forgalom 80 százaléka mobilról zajlik. Tehát, ha nincs olyan weboldala, amely mobileszközön működik, akkor lemarad az áhított hatalmas forgalomról. A mobilbarát weboldal kulcsa a reszponzív dizájn. Ez az e-kereskedelem kulcsa is. Az emberek imádnak online vásárolni, főleg mobilról. Napjainkban az emberek ezrei vásárolnak mobileszközükön. Ha a webhelye nem mobilbarát, akkor több ezer forintnyi bevételtől eshet el. A mobilbarát weboldal több pénzt keres tulajdonosának. Ezenkívül 2015 elején a Google bejelentette, hogy a mobilbarát kritérium a keresőmotor-algoritmusok rangsorolási tényezőjévé válik. Ez azt jelentette, hogy a nem mobilbarát webhelyek potenciálisan elveszítik kulcshelyeiket a keresőmotorok eredményei között, mivel nem nyújtanak jó élményt a mobilon keresők számára.

Ki a reszponzív technológia feltalálója?

Ethan Marcotte (Boston, Massachusetts) alkotta meg a „Reszponzív Webtervezés” (RWD) kifejezést 2010-ben, és Responsive Web Design című könyvében felsorolja a reszponzív tervezés alapvető összetevőit: egy gördülékeny rács alapú elrendezést. A responsive webdesign célja az, hogy oldalirányban ne kelljen a felhasználónak görgetnie mobilon, csak fel-le, és nagyítgatnia se kelljen az oldalt. Ebben a css media type siet segítségünkre, aminek segítségével előállíthatunk olyan css definíciós listát, ami kizárólag bizonyos felbontású kijelzők esetén kerül csak használatba.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje