Egyedi lesz a honlapom, ha weboldal sablont választok

Rövid válaszunk, igen. Tulajdonképpen minden weboldal template-alapú. A mintára, vagyis a vázra, a témát már egyedileg készítjük, ezáltal lesz különleges a honlap. A sablonok valójában növelik a rugalmasságot, könnyen frissíthetők, fejleszthetők.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Egyedi lesz a honlapom, ha weboldal sablont választok
Egyedi lesz a honlapom, ha weboldal sablont választok

Sablon alapú weboldalak előnyei

Természetesen lehet olyan weboldal sablont választani, ami előre megtervezett és elkészített webdesign-nal (webdizájn ötlettel) rendelkezik, és csak a szöveges tartalmi részeket kell átírni illetve a képeket lecserélni a témának megfelelően. 

  • Az ilyen oldalnak a legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, akár 1 hét alatt, alacsony áron a legfrissebb design trenddel a komplett honlap, és túl sok ötleten sem kell gondolkodnunk, például színeken, betűtípuson, elrendezésen, tehát gyorsan vállalkozásra szabható. Ezeket a weboldalakat azoknak a kezdő, induló vállalkozásoknak ajánljuk, akiknek kell egy felület, ahol az alap információkat feltüntethetik a termékükről, szolgáltatásukról, hogy a Google-ban megtalálják az adatokat a keresők, vagyis jelen legyenek a neten.
  • Az előre elkészített weboldal sablonok esetén is személyre, vállalkozásra szabhatjuk az oldalt, kombinálhatjuk a különböző template-eket, készíthetünk igény szerint több aloldalt is. Ehhez viszont határozott elképzeléssel, ötletekkel kell rendelkeznie a megrendelőnek. Itt nem kell megalkudnunk az előre meghatározott elrendezéssel, van szabadságunk nem csak a színek és tipográfia (betű típusok, méretek) terén, de akár az egyes blokkok, modulok, elemek, megjelenítésében, eltüntetésében, átrendezésében, tovább gondolásában. A különböző bővítményekkel teljesen testre szabható a weboldal megjelenése.
  • Határozott előnye az ára, mert még mindig jóval alacsonyabb az egyedileg kódolt honlapokénál. A teljesen egyedi készítésű weboldalak és a sablon alapú weboldalak közötti különbség az árakban milliós nagyságban mérhető.

Weboldal készítés, honlapkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • További előnye a sablon alapú weboldalnak, hogy a klasszikus weboldal sablonokat profi csapat készíti. Profi grafikussal dolgoznak, aki az eredeti honlap sablont úgy tervezte meg, hogy az tökéletesen professzionális hatást tükrözzön. A sablonok tartalmazzák a legalapvetőbb összetevőket, ami egy weboldalhoz kell, tehát fontos funkciók, részek, elemek, aloldalak nem maradnak ki belőle. Kezdő vállalkozóként, mikor először jelenik meg a neten weboldallal az első benyomás döntő szerepet játszik a vállalkozása megítélésében.
  • Ha egy sablonra alapuló designt szeretnénk lecserélni, akkor ezt egyszerűen megtehetjük. Ilyenkor nem kell feladni egy drága, egyénre szabott designt, hanem csak választunk egy másik template-et.

Összességében a weboldal sablonoknak több az előnye, mint a hátránya. Kezdő, induló és kisvállalkozásoknak a sablon alapú weblapokat ajánljuk. 

Gyakori kérdések


Milyen előnyei vannak a weboldal template-nek?

Gyorsan elkészül, jóval olcsóbb, mint az egyedi kódolású honlap. Ha semmilyen elképzelés nincs a készítendő honlapról, csak azt tudjuk, hogy kellene egy weboldal a netre, akkor a designerek is tudnak választani megfelelő template-et az ügyfeleknek. Az első honlap tuladonosok is könnyebben tudnak döntést hozni, ha látják a választási lehetőségeket. Míg egy egyénileg készülő weboldal döntések sorozatából áll, amiket igen nehéz meghozni, ha még nincs elég tapasztalatunk.  A template-ek tartalmazzák a legalapvetőbb összetevőket, funkciókat, amik egy weboldalhoz kellenek, tehát biztosan nem fognak kimaradni akkor sem, ha gyakorlatlanság miatt nem kérjük külön az adott elemeket. Ha egy template alapú webdesignt szeretne később lecserélni, akkor ezt viszonylag egyszerűen és könnyen meg lehet tenni nagyobb költség nélkül. Nem egy méregdrága egyedi designt dobunk a kukába, csak a színeket, betűtípust, tartalmat változtatjuk meg, amitől továbbra is egyediek lehetünk, ha jól választottunk designert a projekthez.

Mitől lesz egyedi a sablon alapú weboldal?

Sokszor halljuk, hogy nem jó választás a sablon alapú honlap, mert további 300 személy is ezt a sablont választotta és használja. Maximum a beírt szövegek azok, amiben eltérnek majd egymástól a weboldalak. Nos, ez így nem teljesen igaz. Ha megbízunk egy tehetséges, kreatív webdesignert, aki egyedire szabja az általunk megvásárolt sablont, nem rutinból dolgozik, kicsit átrendezi, átszínezi, a profilunknak és a vállalkozásunknak megfelelően alakítja ki a készülő honlapot, a grafikai elemeket elkészíti, kiválasztja a tökéletes, jó minőségű fényképeket, hogy visszaadja a honlap mindazt, amit képviselni szeretnénk, akkor teljesen egyedi lesz a weboldalunk. Szóval egyáltalán nem baj, ha egy meglévő, előre elkészített sablont választ, de mindenképpen bízzon meg egy webdesignert, aki egyedivé is teszi a weboldalát. Aki át tudja írni a HTML kódokat, CSS vagy PHP kódokat, ismeri a piaci trendeket, van tapasztalata a célközönséggel kapcsolatban, csinált már hasonló terméknek vagy szolgáltatásnak weboldalt. Összegezve, ha alacsony büdzsével rendelkezik, akkor tökéletes választás lehet a sablon alapú weboldal , de bízzuk szakemberre a létrehozását, hiszen mi is tanulhatunk ezáltal. 

Milyen gyakran választanak a megrendelők template alapú weboldalt?

Nézzünk egy-egy konkrét példát. 2022-ben a WordPressre épített webhelyek száma körülbelül 810 millió volt. 2022-ben az összes internetes webhelyek 43,2%-a használta a WordPress sablonokat. A Bootstrap sablonokat az interneten található összes webhely közül 22% használta fel a webhelyéhez. 2022-ben az összes 1,88 milliárd webhely közül körülbelül 2,96 millió élő webhely használta fel a Squarespace template-eket.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat