Hogyan zajlik egy weboldal, honlap megrendelése a ZogWeb-nél

Percenként hozzávetőlegesen 400 új weboldal kerül fel a netre világszerte. Ez kiélezett versenyt eredményez. A cikkben megmutatjuk, hogy milyen folyamatokon és lépéseken megyünk végig azokkal az ügyfeleinkkel, akik kivételes honlapot akarnak készíttetni.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Mit csináljak, ha eldöntöttem, hogy weboldalt akarok csináltatni? Miért szükséges konzultáción részt venni, ha weboldalt akarunk készíttetni? Mi fog történni a konzultáción? Mire kell felkészülni a konzultáció előtt? Mit kell átgondolni egy weboldal létrehozásával kapcsolatosan? Ezekre a kérdésekre is választ adunk cikkünkben.

Konzultáció a ZogWeb-nél
Konzultáció a ZogWeb-nél

Honlapot akarok

  • Az első lépés a kapcsolatfelvétel, ami történhet email-ben vagy telefonon. Mind a két esetben pontosan, de röviden kell felvázolni az elképzelést, hogy mire is van szükség. Például, hogy mivel foglalkozik a vállalkozás és milyen jellegű honlapot kérnek - itt érdemes olyan hasonló kész honlapokat megemlíteni példaként, amihez hasonlót szeretnénk -  és mikorra, tehát mennyire sürgős, mi a honlap célja, melyik csomagot választottuk vagy esetleg teljesen egyedi elképzelésünk van a honlapról. Egy honlap elkészítése egy héttől akár több hónapig is tarthat, összetettségétől függően. 
     
  • Majd egyeztetünk egy konzultációs időpontot, amit szeretünk ténylegesen személyesen lebonyolítani, de ha ez nem  megvalósítható, akkor Skype-on vagy Zoom-on tartjuk meg. A személyes találkozó sokat segíthet az eredményesebb kommunikáció kialakításán (több a visszakérdezés lehetősége, kevesebb félreértés adódik), tehát sikeresebb üzleti megbeszélésekhez vezethet. Szerintünk a legjobb technikai háttérrel sem tudja egy virtuális találkozó ugyanazt a természetességet biztosítani, mint amikor egy baráti hangulatú kellemes helységben, szemtől szemben ül egymás mellett két vagy több ember, amikor is jobban megismerhetjük ügyfeleinket illetve ők is minket, ami a projekt során nagyon is hasznos lehet. Akármilyen furcsán hangzik is, de egy ilyen rövid ismerkedés is elengedhetetlen részét képezi a sikeres személyre szabott weboldal készítésének. Egy gőzölgő, finom kávé vagy tea elkortyolgatása egy isteni süteménnyel csodálatos élmény, de mellette a munka is könnyebben megy az ilyen fesztelen légkörben és élvezetesebb lehet.
Részvétel az első konzultáción
Részvétel az első konzultáción
  • A találkozón, konzultáción hosszabban elbeszélgetünk (általában 2 órásak a megbeszélések) a vállalkozás jelenlegi helyzetéről, rövidebb és hosszabb távú célokról, célközönségről, és persze megpróbáljuk elmagyarázni a fontos tudnivalókat erről a projektről szakmai szempontok alapján is. Átbeszéljük a weboldal funkcióit, a lehetséges menüpontokat, a kialakítandó design-t, és sok tippet adunk arra vonatkozóan, hogy hogyan nyerhetik el a látogatóik tetszését, valamint a Google keresőben hogyan kerülhetnek minél előbbre az oldalukkal. Megnézünk néhány versenytárs weboldalát, röviden elemezzük ezeket és kialakítjuk az egyedi elképzelések szerinti weboldal vázlatát. Megkíséreljük elmagyarázni az internet működését és megpróbáljuk megértetni az internet szerkezeti mechanizmusát, tehát nem pusztán tanácsokat adunk, hanem tanítunk is. Mindezért érthető módon tanácsadási díjat kérünk, mert még nem kötöttük meg a szerződést, vagyis az ügyfél nem biztos, hogy minket fog választani, de már most is sok felhasználható és tanulságos információt, kvázi tudást kapott tőlünk, amit hasznosíthat akkor is, ha eláll a megrendeléstől. Mindenkori tanácsadási díjunkat az Árak Menüpontban találhatják meg.
     
  • A konzultáció során összeírjuk a kért szolgáltatás részleteit, a részfeladatokat is, kiválasztunk egy csomagot, amiről már előzetesen lehet tájékozódni a honlapunkon az Árak Menüpont alatt, így semmilyen meglepetés nem érheti a megrendelőt. Felvázolunk egy megvalósíthatósági tervet, hogy milyen weboldal felépítését javasoljuk. Ekkor már körvonalazódik a végleges ár - itt tanácsoljuk, hogy előre döntsük el a rendelkezésünkre álló előirányzott költségünket, amit erre a projektre szeretnénk szánni -, de a teljesen pontos árat majd csak írásban küldjük el a konzultáció után, amikor minden egyes részfeladatot pontosan kiszámoltunk. Ebben az ajánlatban fog szerepelni a vállalási határidő is.
Összeírjuk a kért funkciókat a konzultáción
Összeírjuk a kért funkciókat a konzultáción

Sokan meglepődnek, mikor elhangzik az a kérdés részünkről, hogy mekkora a honlapra szánt költségkeret. Házat vagy lakást sem úgy fogunk vásárolni, hogy nem határozzuk meg a projektre szánt büdzsét, hogy mennyi pénzt szánunk erre a célra. Ha már az elején tisztázzuk ezt a kérdést, akkor ennek a figyelembe vételével tudjuk megtervezni az elvégzendő feladatokat, pontosabban el tudjuk mondani, hogy mit érdemes és mit nem érdemes megrendelni az üzleti cél elérése érdekében. Rengeteg félreértést, felesleges munkát és időt spórolhatunk meg ezáltal. Az őszinteség mindig egy pontosan megfogalmazott én-üzenet, ami hitelességet mutat, a hitelesség megteremtése pedig döntő jelentőségű a honlap látogatók megnyerése érdekében. Érdemes már itt elkezdeni.

Weboldalrendelés, honlaprendelés, konzultációra jelentkezés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Mit kell átgondolni a megrendelés előtt

  • Ki kell gondolni a vállalkozás internetes nevét, a domain nevet, amin keresztül eljutnak az ügyfelek a vállalkozáshoz. Mivel a domain neve lesz a vállalkozás címe a neten, érdemes alaposan átgondolni. Egy erős domain név utalhat az üzleti célokra vagy a termékre, szolgáltatásra is hivatkozhat, illetve a készítő-vállalkozó neve is lehet. Fülbemászónak, emlékezetesnek és könnyen gépelhetőnek kell lennie. Minél rövidebb, egyszerűen megjegyezhető szavakat próbáljunk meg kitalálni, használni. A domainnév választásról részletesen ebben a blogcikkünkben olvashatnak: https://www.ujweboldal.com/blog/hogyan-valasszunk-domainnevet Amint eldőlt a domainnév elindítjuk a tárhely regisztrációt, ahová majd feltöltjük a kész weboldalt.
Weboldal készíttetés előtt érdemes néhány fontos dolgot végiggondolni
Weboldal készíttetés előtt érdemes néhány fontos dolgot végiggondolni
  • El kell dönteni, hogy kiknek fog szólni a honlap, meg kell határozni a célcsoportunkat. A mindenki ebben az esetben rossz válasz, mert ha mindenkit célzunk, akkor senkit sem célzunk meg a termékünkkel vagy szolgáltatásunkkal. A célcsoport azokat a vásárlókat fedi le, akiket a marketing üzenetünkkel megcélzunk, akikre a marketingkampány során összpontosítani kívánunk. A célcsoport nem feltétlenül egyezik meg a végfelhasználóval, de ők azok, akik nagy eséllyel pozitívan reagálnak a márkaüzenetre. A célcsoport meghatározásánál fontos szempontok lehetnek például az életkor, a nem, a jövedelem, a lakóhely, az érdeklődési kör, a vásárlási szokások és más demográfiai vagy pszichológiai jellemzők. A célcsoport meghatározása azért fontos lépés, hogy a márkaüzeneteket azoknak az embereknek juttassuk el, akik számára ténylegesen relevánsak lesznek.
  • Meg kell határozni a weboldal célját, például a vállalkozás megismertetése, termék eladás, hírlevél feliratkozók gyűjtése,  közösségépítés, ügyfélkapcsolatok javítása, szakmai referenciák bemutatása, brand építés, stb. A bemutatkozás és az informálás általános célok, a weboldalak egészére igaz. Érdemes néhány célt kiválasztanunk, amiknek a megvalósítására szeretnénk és tudunk is időt és pénzt fordítani. A cél meghatározása segít abban, hogy milyen információkat írjunk ki a honlapunkra a látogatóknak. A cél mindig az, hogy a vállalkozásunkat szolgálja a honlapunk, bevételt termeljen. Tehát előre ki kell gondolnunk mit akarunk elérni az oldallal.
Honlap rendelés előtt sok mindent kell átgondolni
Honlap rendelés előtt sok mindent kell átgondolni
  • A cél meghatározása után jön a tartalom meghatározása, vagyis milyen szöveget, képeket fogunk kirakni az oldalra. A webbuilder és a webdesigner nem fog szöveget írni a weboldalunkra, általában a kódolók nem tudnak figyelemfelkeltő, hatékony webszövegeket írni, mivel nem ez a szakmájuk. Tehát vagy mi magunk megírjuk bizonyos szempontok alapján, vagy megbízunk egy profit, egy szövegírót ezzel a feladattal. Mi azt javasoljuk, hogy a weboldal megrendelése előtt vázlatosan (pontokba szedve) írjuk össze, hogy milyen és mennyi szöveget szeretnénk megjeleníteni a honlapunkon, merthogy a klasszikus weboldal készítés szabálya szerint a szöveghez választjuk a szerkezetet, funkciókat és a design-t. A szövegírásról több cikket is olvashat blogunkban: https://www.ujweboldal.com/blog  A fényképeket a legjobb profi fotósokkal elkészíttetni (saját csapatunk), összehangolva a webdesign-nal és megtanácskozva a webdesignerrel. Ha nem szeretne saját fotókat kirakni, akkor a webdesigner stock fotókból fog válogatni képeket a tartalmakhoz.
  • Ha még nincs logója a vállalkozásnak, akkor javasoljuk a terveztetését (ami persze nem kötelező, mert enélkül is működik a weboldal), amit bele kell számolni a weboldal elkészítési határidejébe, mivel befolyásolni fogja. Természetesen mi is tudunk ebben segíteni, de  külön más grafikust is megbízhat ezzel a feladattal. A megfelelő logó kiválasztásáról ebben a cikkünkben olvashat: https://www.ujweboldal.com/blog/milyen-a-jo-logo
Ügyvédi segítséggel készült jogi dokumentumok
Ügyvédi segítséggel készült jogi dokumentumok
  • Bizonyos jogi dokumentumokat el kell majd készíttetni a honlap elkészültéig, hogy időben ki tudjuk rakni a megfelelő helyekre. Tehát a kirakás ebben az esetben a weboldal készítésének teljes árában benne foglaltatik. Minimum az alábbi dokumentumokról kell gondoskodni: impresszum, adatkezelési tájékoztató (és cookie tájékoztató), ÁSZF (ezt nem kötelező kitenni, csak webshopnál). Ezeket a dokumentumokat megcsináltathatjuk személyre szabottan ügyvéddel vagy ügyvédi felelősségbiztosítással, adatvédelmi szakértővel. Ezen dokumentumok elkészítése soha nem a honlapot készítő cég feladata, hanem a megrendelő felelőssége. Az is egy megoldás, hogy a weboldal elkészülése után kérünk fel egy ügyvédet a feladatra, aki akkor már látni fogja az összes elkészült oldalt, és ehhez mérten el tudja készíteni a kérdéses dokumentumokat. A weboldal elkészülte után minden tartalom kitétele viszont már külön megállapodás része, nem az eredeti ár részét képezi.

Weboldalkészítés, weboldalrendelés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Az alkotói munka

  • Miután a konzultáción megbeszéltünk az ügyféllel minden apró részletet a leendő honlapról, elkészítjük a részletes árajánlatot és elküldjük az ÁSZF-fel és a szerződéssel együtt. Az aláírás és az előleg befizetése után elkezdődik a megvalósítási folyamat. 
     
  • Elkezdjük felépíteni a weboldalt a megbeszélt arculatnak megfelelőn. Ezzel párhuzamosan várjuk e-mailben a weboldalra feltöltendő szövegeket (kivéve ha nem az ügyfél vagy megbízottja írja meg) és a képeket, videókat (Google Drive-on keresztül a nagy fájlokat). Ha az ügyfél a szövegírást és a fényképek elkészítését (az egyediség érdekében szükség lehet saját készítésű képekre) tőlünk megrendeli vagy csak stock fotókat (az illusztrációnak szánt magas minőségű fényképeket előre elkészítik, majd képügynökségek által tárolt adatbázisokból elérhetővé teszik, tehát jogtisztán lehet megvásárolni vagy licencelni őket) kér az oldalára, akkor nincs semmi dolga a szerződés megkötése után, csak kényelmesen megvárni és véleményezni a majdnem kész illetve később pedig az elkészült weboldalát.

    Ha igazán hatékony weboldalt szeretnénk készíttetni, akkor elengedhetetlen a szöveg és a design együttes kezelése, holott ez két teljesen különálló folyamat, két különböző ember munkája. Nagyon nem mindegy, hogy a honlap bizonyos részeire mennyi szöveget írunk és miről. Vannak részek, ahol pontosan meghatározott szószámmal vagy karakterszámmal kell dolgozni, ráadásul fontos kulcsszavakat is bele kell csempészni a szövegbe. Ezenkívül bizonyos helyekre teljesen egyforma hosszúságú szöveget kell írni különböző tartalommal, mert különben a design-t át kell alakítani, ami azt jelenti, hogy újra kell gondolni az oldalt vagy a szövegre kell visszatérni és megpróbálni átfogalmazni, akár már sokadszorra.


     
Profi szövegíróval könnyen elérhetjük az üzleti célunkat
Profi szövegíróval könnyen elérhetjük az üzleti célunkat


Pusztán egy mutatós, tetszetős weboldal nem lesz konverzióra optimalizált (látogatói bizalom elnyerése tömör, hasznos leírással). A megfelelő szövegírás nélkül egyetlen weboldal sem képes elérni az üzleti céljait. A profin megválogatott színek és képek ellenére sem lesz elképzelése a látogatóknak arról, hogy megéri-e nekik igénybe venni az adott szolgáltatást vagy sem. Értjük mi, hogy profi webszövegre nem mindenki tud áldozni. Különösen, ha csak nemrég kezdte el a vállalkozást. Erre is van megoldás, ilyenkor érdemes egylapos, egyszerű honlapot készíttetni. Ebben a cikkünkben olvashatnak erről: https://www.ujweboldal.com/egyoldalas-honlap-weboldal

Viszont, ha összetett weblapot készíttetünk több aloldallal, akkor érdemes igénybe venni egy profi szövegíró segítségét, akár minket is, mint kézenfekvő megoldást. Tudjuk, hogy mindenki tud írni, sőt sokan nagyon választékosan tudnak fogalmazni, hatalmas szókinccsel rendelkeznek. Ebben az esetben viszont sajnos nem regényírókra és csillagos ötös fogalmazásokat írókra van szükség, hanem olyanra, aki ismeri a pszichológiai kommunikációs trükköket, elsajátította a meggyőzés művészetét, vagyis tudja, hogyan vegye rá az olvasókat a cselekvésre. A szövegírónak úgy kell írni, hogy megragadja az olvasó, látogató figyelmét, és reakcióra vagy cselekvésre ösztönözze és mindeközben élvezetesen, választékosan, izgalmasan, frappánsan írjon. Maga alatt vágja a fát az a megrendelő, aki a honlapon megjelenő tartalmat félvállról veszi, és előszed valami ősrégi cégbemutatkozó anyagot, prospektusszöveget, aminek az átalakítása csak kevés erőfeszítésébe kerül, aztán átadja, mint honlap szöveget. Ahhoz, hogy a weblap szövege olvasmányos, hatékony és keresőbarát legyen, célszerű honlap szövegírásban, online marketingben jártas szakembert bevonni a weboldal szerkesztésébe. Ha nem fordítunk elég figyelmet a szöveg minőségére, a weboldal, sőt gyakran maga a vállalkozás látja kárát.

Profi fotósokkal érdemes képeket készíttetni a weboldalra
Profi fotósokkal érdemes képeket készíttetni a weboldalra
  • A profi szövegek mellett célszerű jó minőségű fotókat elhelyezni a honlapon, hiszen a képek a honlapok alapelemei a szöveg után. Gyakran az általunk mobiltelefonnal készített fotók életlenek, sötétek, pixelesek lesznek. A rossz képek, a gyenge vizuális élmény negatívan befolyásolja a látogatókat. Többnyire ezért nem maradnak az oldalon, hanem inkább a konkurenciánál veszik igénybe a szolgáltatást vagy rendelik meg a terméket. Ha egy weboldalon, amelyet kiemelkedő tartalma miatt sűrűn látogatnak, jó minőségű fotó van, nagyobb rákattintási arányt érhetünk el. Egy figyelemfelkeltő, szép fotó, ami témájában nem közvetlenül kapcsolódik a szolgáltatáshoz sokszor hatékonyabb, mint egy, a konkrét szolgáltatásról készült unalmas, rossz minőségű kép. A megfelelő képekkel pillanatok alatt fel lehet kelteni a látogatók érdeklődését. A profi fotóssal készíttetett képek betekintést engednek a vállalkozásba és annak működésébe, ezáltal hitelesebbé válhatunk a látogatók szemében. Tehát röviden: ha jó a kép a termékről, akkor a termék is jó, és a vállalkozás is figyelemreméltó, érdemes üzletelni velük.
     
  • Mikor már tudunk mutatni egy majdnem kész változatot a weboldalról, akkor megint sor kerül egy konzultációra, amit finomhangolásnak nevezünk. Ekkor lehetősége van az ügyfélnek arra, hogy az eredeti elképzelését megnézze az aktuális készültségi állapotban (ami már általában 80%-os verzió) és esetleg változtatást kérjen valamin. Természetesen, ha a finomhangolás előtt merül fel valamilyen kérés, akkor beszélünk és egyeztetünk telefonon vagy skype-on, Zoom-on. Amikor a kért változtatásokat elvégeztük, megmutatjuk újra a weboldalt és fixáljuk.
Elkészült weboldal tesztelése átadás előtt
Elkészült weboldal tesztelése átadás előtt
  • Ezután jön a tesztelés, az integrált funkciók működésének, a gomboknak, a menüpontnak, a linkeknek az ellenőrzése. Megnézzük a weboldal működését különböző képernyő felbontásokban és a különböző böngészőkben is. Ha mindent rendben találtunk átadjuk a kész honlapot a megrendelőnek és lezárjuk a készítési fázist a hátralevő adminisztrációs feladatokkal, amelyekről már korábban tájékoztattuk az ügyfelünket.

Honlapkészítés, honlaprendelés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Karbantartási szerződés

  • Az aláírt szerződést teljesítettük, amint átadtuk a vadonatúj, frissen elkészített weboldalt, és már a tulajdonosa el is kezdheti a munkát, hogy több és jobb ügyfeleket szerezhessen vállalkozásának. Viszont itt nincs minden készen, mert ha a jövőben nem foglalkozunk az oldallal rendszeresen, akkor biztonsági problémák merülhetnek fel, elavulttá válhat, esetleges működési zavarok léphetnek fel a frissítések hiánya miatt. A webtermék kiváló működését rendszeres karbantartással megőrizhetjük, pont úgy mint egy autó esetében. Szerintünk mindenki számára megnyugtató az a gondolat, hogy az új weboldalunk biztonságban van, mert van egy állandó segítő szakembergárda, aki gondoskodik róla és adott esetben tudjuk, hogy kihez fordulhatunk a kérdéseinkkel, változtatási, módosítási kéréseinkkel.
Karbantartási szerződés keretén belül elvégzett weboldal frissítés
Karbantartási szerződés keretén belül elvégzett weboldal frissítés
  • Mi a későbbiekben is nagyon szívesen segítünk az általunk elkészített weboldal biztonsági frissítésében, tartalmi módosításában, funkciók javításában. Ha viszont nem kért tőlünk az ügyfél havidíjas karbantartási szolgáltatást, akkor vagy neki kell gondoskodnia a weboldal rendszeres frissítéséről és biztonságáról, vagy óradíjas díjszabásunk alapján kérheti tőlünk is ezeket az utómunkálatokat. Ez azt jelenti, hogy ha nincs senki, aki rendszeresen ellenőrzi a weboldal frissítését, a működéssel kapcsolatos problémákat, akkor a javításra szoruló dolgok észlelésekor fel kell venni a kapcsolatot a weboldal készítőjével vagyis velünk, és árajánlatot kell kérni a felmerülő munkákra. Ha sürgős probléma adódik a weboldalon, de nincs érvényben szolgáltatási szerződés, akkor valószínűleg várni is kell a javításra, módosításra, mert a folyamatos karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfelek  mindig elsőbbséget élveznek azokkal az ügyfelekkel szemben, akik csak eseti alapon kérnek változtatásokat vagy javításokat.
     
  • A weboldal rendszeres havi karbantartása biztosítja, hogy a honlap naprakész és biztonságosan használható legyen, illetve kiválóan működjön. A rendszeres karbantartás elmulasztása sebezhetővé teheti a weboldalt a feltörésekkel, hibákkal és a böngésző inkompatibilitásával szemben. Általában az a legjobb, ha a fejlesztő, készítő végzi el a frissítéseket, mivel ezek gyakran befolyásolják a honlap kialakítását vagy funkcionalitását, tehát ha nem hozzáértő próbálja elvégezni ezeket a frissítéseket könnyen összedőlhet az oldal, vagyis nem fog működni a kijavításáig. Ilyenkor nekünk szakembereknek ezt sokkal nehezebb lesz helyreállítani, a megrendelőnek pedig több pénzébe fog kerülni. Ezt a fölösleges rizikót nem kell vállalni, ezért ajánljuk a havidíjas karbantartási szerződésünket az ügyfeleinknek.
Karbantartási szerződés keretén belül a weboldal tartalmi menedzselése
Karbantartási szerződés keretén belül a weboldal tartalmi menedzselése


 

  • A weboldal karbantartási szerződés olyan munkákra is kiterjedhet, mint tartalmi és technikai menedzselés, amik lehetővé teszik az üzleti növekedést, mint akár folyamatos SEO és marketingszolgáltatások, vagy a Google Analytics és Search Console riportjainak elemzései, aminek segítségével növelhető az üzleti tevékenység hatékonysága. A riportok alapján oda csoportosíthatjuk az erőforrásokat, ahová érdemes, és elhagyhatjuk azokat a tevékenységeket, amik nem hoznak eredményt. 
     
  • A karbantartási szerződés akkor is előnyös, ha valaki nagyobb lélegzetvételű fejlesztési munkát szeretne rendelni egy idő után, mert ebben az esetben kedvezményekre számíthat.
     
  • Szóval tartsuk szem előtt, hogy mindig van hova fejleszteni weboldalunkat, nemcsak a megjelenésében, hanem új funkciókkal, marketing eszközökkel is bővíthetjük. A vállalkozásunk ajánlatai, szolgáltatásai is fejlődnek, amikről fontos időben hírt adni, ha azt szeretnénk, hogy látogatóink éljenek is vele. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy keresőoptimalizálási szempontból is van jelentősége, hogy milyen gyakran frissül weboldalunk. A Google keresőmotorai is sűrűbben fogják feltérképezni honlapunkat, ha rendszeresen megjelenítünk új tartalmakat, ezért felhasználóink is gyakrabban fogják látogatni az oldalunkat. Ha rendszeresen foglalkozunk a weboldallal, akkor az naprakész lesz, azt fogja közvetíteni a látogatók, felhasználók felé, hogy tulajdonosa komolyan veszi azt, amit csinál, és élen jár az adott területen.
     
A rendszeres karbantartás biztonságosan használhatóvá teszi a honlapot
A rendszeres karbantartás biztonságosan használhatóvá teszi a honlapot
  • Elolvasva cikkünket, jól látszik, hogy egyértelműen több előnye van a karbantartási szerződés megkötésének, mint annak, ha nem kötünk. Minden csomagban megtalálhatók azok a teendők, melyek feltétlenül szükségesek egy weboldal kiszámítható, biztonságos működéséhez. A csomagok közötti árkülönbség elsősorban a munkaóráktól, az elérhetőségtől, a rendelkezésre állástól, a szerződés hosszától és a néhány felmerülő egyedi igénytől függ.

Konklúzió

Célunk mindig prémium minőségű weboldal készítése
Célunk mindig prémium minőségű weboldal készítése

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a legfontosabb, döntő megbeszélés az ügyfél és közöttünk az első személyes konzultáció, az együttműködés, az ötletelés, a döntéshozatal és az információcsere alapvető fóruma, ahol átbeszélünk minden olyan fontos kérdést, ami a megrendelendő honlap elkészítéséhez feltétlenül szükséges. A jó döntések meghozatalához szakmai kérdésekben mini tréninget tartunk, gyors háttér magyarázatokkal szolgálunk. Rohanó világunkban teret és időt adunk arra, hogy ügyfeleink elmondhassák elképzelésüket és mi is jobban megértsük a vállalkozásuk lényegét, ráhangolódhassunk céljaikra. Megpróbálunk belehelyezkedni ügyfelünk helyzetébe, ami által könnyebben érthetővé válik számunkra, mit szeretne, mire vágyik, mi foglalkoztatja a vállalkozásában, és hogyan tudjuk segíteni, ösztönözni, előrelépni. Megoldási javaslatokkal állunk elő, megalkotjuk a legmegfelelőbb tervet. Több időt szánunk erre a megbeszélésre, hogy minőségi eredményeket tudjunk elérni. Mert  a célunk, hogy az Ön ötletét, termékét vagy szaktudását a rendelkezésünkre álló eszközökkel a leghatékonyabban bemutassuk és egy remek weboldalt adjunk céljai eléréséhez.

Gyakori kérdések


Mitől lesz prémium minőségű egy weboldal?

A prémium weboldal egy olyan weboldal, amely minden szempontból megfelel a vállalkozás igényeinek. A prémium weboldal maga a vállalkozás. A weboldalt úgy tervezzük meg, hogy hatékonyan segítsen elérni a vállalkozó céljait. A prémium weboldal abban rejlik, hogy a legújabb trendeket és technológiákat alkalmazzuk a weboldal elkészítése során. A legújabb webdizájn trendek mellett figyelembe vesszük azt is, hogy gyors, biztonságos, felhasználóbarát, reszponzív és kulcsszó optimalizált legyen az oldal, aminek segítségével új ügyfeleket lehet elérni organikusan.

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

A webfejlesztés időtartama attól függ, hogy mekkora tartalommal rendelkezik és mennyire összetett a megrendelt weboldal. Ezen felül tovább növeli a fejlesztés intervallumát, ha az oldal egyedi elemeket tartalmaz, melyeket kifejezetten a megrendelőnk számára készítünk el. Ha a projekt kezdésekor rendelkezésre áll minden szükséges információ, tartalom vagy biztosan megkapjuk adott határidőkre a profi készítők által, akkor rövidebb határidővel tudunk dolgozni. Viszont, ha a weboldal készítésekor az ügyfél írja a szövegeket teljes egészében és a fotókat sem a mi csapatunk készíti, akkor az növelheti a várható fejlesztési időtartamot. A komplexebb, több funkciós weboldalnál körülbelül 2 hónap az átlagos elkészülési idő, az egylapos honlapok esetében 2-3 hét.

Hogyan tudom majd egyedül kezelni a weblapot?

Az általunk készített weboldal rendelkezik egy könnyű és egyszerű admin felülettel, aminek a kezelését könnyedén mindenki el tudja sajátítani. Ezenkívül köthető karbantartási szerződés, amelynek az előnyeiről a fentebb lévő cikkünkben olvashatnak.

Milyen webdesign stílust használnak?

Minden tervünkre jellemző a letisztult, modern megjelenés, a könnyen navigálható elrendezés, valamint a nagyszerű használhatóság minden eszközön, a nagy asztali képernyőktől egészen a mobiltelefonokig. Mindig a megrendelő igényeihez alakítjuk ki a design-t, felhasználó-központú a tervezés,  figyelembe vesszük a meglévő logó színeit, az elképzelést a márka színeiről. Segítünk akkor is, ha még nincs konkrét elképzelés, csak gondolat foszlányok. A portfóliónkból kiderül, hogy a stílusok széles skáláját használjuk, de mindig igyekszünk egyedit és vonzót alkotni, különböző hangulatokat és jellemzőket megjeleníteni. A végeredmény mindig tükrözi az ízlésünket és a megrendelő igényét. Mi is azt valljuk, hogy a stílus már azelőtt bemutat, mielőtt bemutatkozunk.

Milyen szolgáltatásokat lehet megrendelni a ZogWebdesign-tól?

Honlap, weboldal készítést, szövegírást, blogcikk írást, szakmai blogcikkek írását, cornerstone cikk írást, e-book írást, céges fotózást, portré fotózást, hangulatok fotózást, termék fotózást, LOGÓ készítést, esküvői weboldalt, online meghívót.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat