Zogwebdesign és az esküvői gyerekfelügyelet

Az esküvői honlapok készítése mellett esküvői gyerekfelügyeletet, gyereksarok szolgáltatást is tudunk ajánlani a pároknak. Blogcikkünkben egy beszélgetést olvashatnak egy olyan párral, akik megrendelték tőlünk a gyerekpartit és megosztják tapasztalatukat.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Interjú a friss házas Jné K. Bettinával és J. Balázzsal, akik decemberi esküvőjükre kérték tőlünk a gyereksarok szolgáltatást.

Esküvői gyereksarok
Esküvői gyereksarok
  • Hamarosan indul az idei esküvői szezon, tehát az aktuális kérdés újra felmerül az ifjú párok között: gyerekmentes esküvő vagy esküvő gyerekekkel?

Betti: Nálunk ez nem volt kérdés, hiszen nekünk is van egy tündéri 2,5 éves kisfiunk. Semmiképpen nem akartuk, hogy ne legyen ott velünk, vagy miatta ne tudjon valaki részt venni a családból a vacsorán és utána a bulin. Szóval fel sem merült közöttünk a gyerekmentes esküvő ötlete.

Balázs: Szerintem a legtöbben azért választják a gyerekmentes esküvőt, mert attól tartanak, hogy a lurkók megzavarják a szertartást, rohangálnak a nyitótánc alatt vagy a menyasszony fátylát tépkedik, ráugrálnak, stb. Ilyenkor könnyebb megkérni a szülőket, hogy ne hozzák a gyerekeket, mint lehúzni bárkit is a vendéglistáról. A pár nem akar azon aggódni, hogy melyik gyerek mikor rontja el a szertartást, ezen kívül szeretnék, ha a vendégek gondtalanul ünnepelhetnének velük együtt. De ezt a kérdést nem kell túlstresszelni. Van már megoldás erre is.
 

  • Természetesen, ha szeretnénk elkerülni a felesleges vitákat, veszekedéseket és a sértődéseket, akkor célszerű gyerekfelügyeletet kérni a vacsora és a buli idejére, mint ahogy Ti is tettétek. Meséljétek el, hogyan is működik ez a szolgáltatás a valóságban.

Balázs: Mi egy vidéki fogadóban tartottuk a lagzit, ahol kértünk előre egy külön termet a gyerekpartinak. Tudtuk, hogy nagyobb térre lesz szükség, hiszen a hideg idő miatt házon belül fognak játszani a gyerekek. Nálunk 10 gyerkőcöt hoztak a lagzira, a miénk volt a tizenegyedik.

Betti: Előre elküldtük e-mailben a gyerekek életkorát és nemek szerinti megosztását, hogy az animátorok fel tudjanak készülni a programokra. Kértünk mi is programokat, de Ti is javasoltatok néhányat. A létszám meghatározta, hogy egy csoportunk lesz, ami két animátort jelentett. Mi a 6 órás csomagot kértük, tehát a vacsora kezdetétől éjfélig rendeltük meg a szolgáltatást.

Esküvői ügyességi játék
Esküvői ügyességi játék
  • Ez az idő elégnek bizonyult? Nem kellett hosszabbítást kérni?

Betti: Igen, jól kalkuláltunk, nem volt szükség a hosszabbításra. Menyasszonytáncot nem tartottunk, a tortát pedig már éjfél előtt felvágtuk. Ha lett volna menyasszonytánc, akkor a 8 órás csomagot kellett volna választanunk. A gyerekes szülők eleve úgy tervezték, hogy éjfél után már nem vesznek részt a bulin, mert másnap kelni kell a gyerekek miatt. A kisfiunkat pedig a nagyszülők már korábban elvitték lefeküdni, mert nagyon kimerítették az események.

Balázs: Szerintem a 6 órás idősáv az ideális választás, mert szinte egész este van segítségünk, még a vacsora alatt sem kell birkózni a gyerekekkel, hogy maradjanak mindenképpen az asztalnál, mehetnek már játszani, ha akarnak. Ha megéheztek, szóltak, és az animátorok intézkedtek, vittek ételt nekik a különterembe, így a szülők sem aggódtak. Szerencsére a pincérek is rugalmasak voltak ez ügyben.

Betti: A vacsorához hozzátenném még, hogy előre gondoltunk arra, hogy nem lesz kedvük a gyerekeknek az asztalnál ülni a sok kötelező formális program után, ezért megbeszéltük a szülőkkel, hogy ne erőltessék a közös étkezést velünk. Rendeltünk nekik külön gyerekmenüt, amit tudtunk, hogy örömmel fognak elfogyasztani, ha megéheznek.

Esküvői gyerekfelügyelet, esküvői weboldal

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • Hogyan nézett ki a gyereksarok?

Betti: Mire a fogadóba érkeztünk már készen állt minden a gyerekek fogadására. Hoztatok gyerekasztalokat és kisszékeket, sátrat párnákkal, plüssökkel és szőnyeggel a bekuckózáshoz, rengeteg játékot és TV-t DVD lejátszóval a késő esti mesenézéshez. Maradt bőven hely az ügyességi játékokhoz is és a vetélkedőkhöz. Ez a helység kb 20 m2-es volt.

  • Igen, most volt bőven helyünk. Igazából egy klasszikus gyereksarok kialakításához 8-10 m2-es területre van szükségünk, de ha kisebb, akkor sincs gond.

Balázs: A kültér hiányát igyekeztünk kompenzálni egy nagy beltéri “játszótérrel”, amit fantasztikusan kialakítottatok. Volt hely a kézműveskedésre, a társasozáshoz, a pihenni vágyóknak és az örökmozgóknak is maradt bőven helyük. Mint egy óvodai csoportban. Kiemelem pozitívumként, hogy nagyon biztonságos módon volt berendezve a terem, semmi felesleges veszélyt jelentő elem, dísztárgy nem volt megtalálható. 

Betti: Még arra is gondoltatok, hogy a konnektorokba biztonsági dugókat rakjatok. Emellett pedig nagyon hangulatos volt a szoba. Az adventi időszak alatt tartottuk a lagzinkat, közel a karácsonyhoz, és a tematikus díszek kihangsúlyozták ennek az időszaknak a meghittségét, szépségét. Néhány vendégünk el akarta kérni a terem dekoratőrének elérhetőségét, hogy lakás installációt rendeljen tőle.

Esküvői gyerekkuckó
Esküvői gyerekkuckó
  • Haha. Nagyon köszönjük a dicsérő szavakat, igazán jól esnek. Most viszont kanyarodjunk vissza a gyerekfelügyelethez. Milyen visszajelzéseket kaptatok a szülőktől? Mi tetszett nekik a legjobban a gyereksarok szolgáltatásunkban?

Balázs: Mindenki elégedett volt, nagyon örültek, hogy külön gondoltunk a kisemberekre is, és a szülők tudtak néhány órán keresztül felhőtlenül szórakozni. A gyerekeknek és nekünk is nagy meglepetés volt az apró üdvözlő ajándék, amivel vártátok őket. Szenzációs volt az ötlet, de ez most legyen titok, nem mondjuk el, hogy mások is majd örülhessenek. A nagyobb gyerekek a kókuszgolyó készítésről meséltek főleg, a kisebbek pedig a szaloncukor vadászatot szerették a legjobban. Látható, hogy a karácsonyi tematikához a játékoknál is ragaszkodtatok.

Betti: Az anyukák a “lényegtelen” apróságokat említették meg, mint hogy hoztatok WC szűkítőt a kicsiknek, evés előtt elvittétek a gyerekeket kezet mosni, feldaraboltátok az ételt a tányérjukon a kisebbeknek, volt külön pohara minden gyereknek és kérés nélkül is tudtak önállóan inni, a visszahúzódó gyerekeket is sikerült feloldanotok. Olyanok voltatok, mint az igazi óvó nénik, akik le sem veszik a szemüket a gyerekekről, tettre készen állnak mellettük. Villámgyorsan elrepült az idő a gyerekek szerint. Mindenki sajnálta, hogy vége szakadt a gyerekbulinak.

Balázs: Igazán türelmesek, figyelmesek, segítőkészek voltatok. Köszönjük a szülők nevében is.
 

Esküvői gyerekfelügyelet, esküvői online meghívó

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • Mi is köszönjük, örülünk, hogy mindenki jól érezte magát. Kérlek Titeket, hogy emeljetek ki egy-egy dolgot, amiért ajánlanátok minket.

Betti: Igazán találékonyak voltatok a játékok összeállításában, mikor elküldtétek a programot már érezhető volt, hogy senki nem fog unatkozni, mert a programválaszték fölöttébb bőséges és izgalmas volt.

Balázs: A rendkívüli odafigyelésetek megmutatta, hogy mennyire vagytok elhivatottak és nagyon szeretitek a gyerekeket, ezért sikerült jó kapcsolatot kialakítani velük viszonylag rövid idő alatt. A jó munkát a nagy mértékű odafigyelés és az alaposság jellemzi.

Esküvői gyerekdisco
Esküvői gyerekdisco
  • Utolsó kérdésünk az lenne, hogy meséljétek el, hogyan találtatok meg minket.

Balázs: Nos, ez véletlenszerű volt. Eredetileg esküvői honlapot akartunk készíttetni és ott a honlapotokon láttam, hogy esküvői gyerekfelügyeletet is ajánlotok. https://www.ujweboldal.com/eskuvoi-gyerekfelugyelet

Felvettük veletek a kapcsolatot honlap ügyben és közben kikérdeztünk titeket a gyerekfelügyeletről is.

Betti: Eredetileg nem terveztünk gyereksarkot, mert úgy gondoltuk, hogy a gyerekes szülőknek ugyanolyan természetes, hogy elhozzák őket is, mint nekünk. Úgy gondoltam, hogy a szülők majd felügyelik a gyerekeiket, úgy ahogy szokták, nem fognak semmilyen gondot okozni, majd bevonjuk őket is néhány programba. A gyerekkorunkban is elvittek minket lagzikba, ahol nagyszerűen éreztük magunkat.

Balázs: Amikor a honlap ügyében összefutottunk mindig beszélgettünk az esküvői gyerekfelügyeletről is, sokat faggatóztam, számos történetet meséltetek és egyre világosabbá vált számunkra, hogy manapság ez egy nagyon hasznos és időszerű szolgáltatás. A mai gyerekek már mások, mint mi voltunk, hiszen a világ is más lett körülöttük. A mai gyermekek egyre rámenősebben követelik, hogy odafigyeljenek rájuk. Alig játszanak, nem is tanulnak meg játszani, rohangálnak, mert nem tudnak mit kezdeni magukkal. De finom terelgetéssel, türelemmel nyújthatjuk nekik mindazt, amire szükségük van, még ha csak rövid ideig is ebben az esetben. Talán tudunk segíteni más szülőknek ezzel vagy csak jó példát mutatunk. Kicsiben kezdjük és reméljük nagyban végezzük.

Esküvői gyerekfelügyelet, esküvői honlap

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • Ez lehetne a szlogenünk is. Köszönjük a beszélgetést! Sok boldogságot és szeretetet kívánunk az egész családnak!

Betti: Mi is köszönjük a lehetőséget és a sok szép képet!  Kedves emlékek lesznek, mindig örömmel fogunk visszaemlékezni erre a bulira.

  • Örömünkre szolgált, hogy részesei lehettünk.

Gyakori kérdések


Hol lehet kialakítani esküvői gyereksarkot?

Gyereksarkot beltéren és kültéren is ki lehet alakítani, vagy egyszerre mind a két helyen. Ez mindig a megrendelő kérésétől, az adott helyszíntől és az aznapi időjárástól függ. Beltéren az ideális méret 8-10 m2 egy gyereksaroknak. Nyári esküvőkön főleg a kültéri helyszínt javasoljuk, beltérre inkább pihenő részt szoktunk kialakítani.

Hány gyerekre tudnak egyszerre vigyázni az esküvői gyereksarokban?

A gyerekeket korosztályok szerint osztjuk csoportokba. A baba korosztályban 6 hótól - 2,5 korig egyszerre 6 gyerekkel tudunk felelősen foglalkozni. A normál gyerek csoportban 3-12 évig maximum 12 gyerekkel foglalkozunk. Minden csoporthoz 2 animátor tartozik. Létszám fölött további csoportot szervezünk.

12 éves kor feletti gyerekek esetében már nem vállalnak esküvői felügyeletet?

Tapasztalatunk szerint a 12 évnél idősebb gyerekek, kiskamaszok már nem igénylik a szervezett felügyeletet, inkább hasonló korú társaikkal szeretik eltölteni az időt. Erre a korra már kialakulnak az önellátásra való készségei. Tehát 12 éves kortól már akár egyedül is otthon hagyhatók, ha nem akarnak a szülőkkel tartani. Természetesen szoktunk vinni társasjátékot ilyen korú gyerekeknek is, ha előre tudjuk, hogy ők is részt fognak venni az esküvői partin. Lehetnek időszakok, mikor ők is szeretnének elvonulni rövid időre, kicsit kiszakadni a forgatagból. Ilyenkor jól jöhet egy izgalmas játék.

Fél éves kor alatt nem lehet a babákat az esküvői gyereksarokban hagyni?

Nálunk nem. Újszülött kortól egészen kb. 6 hónapos korig az anya és a baba tökéletes szimbiózisban élnek. A baba azt gondolja, hogy ő és az édesanyja egyek, egymás nélkülözhetetlen részei. Féléves kor tájékán azonban ez az idilli állapot megszűnik, és komoly változások indulnak el a baba fejlődésében. A hatodik hónap nagy mérföldkő a baba életében. A baba egyre jobban tud kapcsolódni a külvilággal, számára már kezd fontossá válni a társaság. A kisbabák 6 hónapos korukra már tisztában vannak az őket körülvevő világgal, ekkortól beszélhetünk tudatos testbeszédről is. A 6 hónapos csecsemő már érdeklődve fordul a különböző játékok felé, szereti kézbe venni, matatni, rázni őket. Ekkortól tudjuk elvállalni felelősségteljesen felügyeletüket.

Csak esküvői gyerekfelügyeletet vállalnak vagy gyerekzsúrokat is?

Igen, mi csak esküvői gyerekfelügyeletet vállalunk.

Fontosnak tartják az öko játékok használatát?

Imádjuk a természetes anyagokból készült játékokat, ezekkel is próbáljuk óvni a gyemekeket a káros, allergizáló vegyi anyagoktól. Arról nem is beszélve, hogy ezek a játékok kevesebb környezeti terhelést is jelentenek, míg a műanyag játékok lebomlási ideje több száz év is lehet. A természetes anyagokból készült játékok  tartósak, szinte lehetetlen őket eltörni, és nem öregszenek el úgy, mint műanyag társaik. Az ilyen játékok méreganyagtól mentesek, így nem okoz gondot, ha a kicsik a szájukba veszik őket, ezenkívül könnyen tisztíthatóak. Az öko játékok  már gyerekkorban környezettudatosságra nevelnek. Mindannyiunk felelőssége, hogy egy sokkal élhetőbb és tisztább világot tartsunk fenn a jövő generációinak. Ezért a környezetvédelemre való nevelést nem árt időben, már kisgyermekkorban elkezdeni a zöld játékokkal.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje