Marketing szövegírás honlapra

A Google 2020-tól jobban odafigyel a tartalmi szempontokra, így a megfelelően értékes és hosszú tartalmak kerülnek előtérbe a rangsorolásnál. A marketing szövegírás célja, hogy az olvasót informáljuk és meggyőzzük egy adott cselekvés végrehajtására.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Marketing szövegírás honlapra
Marketing szövegírás honlapra

Mit jelent a SEO szövegírás

A keresőoptimalizálás és a tartalommarketing egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A marketing szövegírás ma már egyet jelent a SEO szövegírással vagy a keresőoptimalizált szövegírással.

A SEO szövegírás segít megcélozni az ügyfeleket és a megírt hasznos tartalommal egyben megoldást kínál problémáikra.

A statisztikák viszont azt mutatják, hogy a honlapok kétharmadán nem megfelelő szövegek szerepelnek, nem rendelkeznek releváns tartalommal az adott keresőszóra vonatkozóan a Google algoritmus értékelése szerint. Tehát a Google robotok elemzik és értékelik a szövegek minőségét, hogy az adott témában mennyire értékesek, informatívak, megbízhatóak, mérvadóak. A kereső figyelembe veszi az oldalon való aktivitást is, a szöveg olvasásával töltött időt, így ez is hozzájárul ahhoz, hogy az organikus találatok között elérjük a kívánt helyezést.

A tartalom ma már a legfontosabb rangsorolási szempont, alighanem fontosabb, mint a támogatói webháttér, azaz a linkprofil. A jól megírt szöveg a honlapon komoly forgalmat hozhat, hiszen a keresőrobotok és a látogatók is informatív, naprakész, friss adatokból álló szövegeket keresnek.

Természetesen mindig maga a vállalkozó ismeri legjobban a termékét, szolgáltatását, és ő tudja igazán jól bemutatni. A szövegíró nem lehet egyszerre asztalos, cukrász, mérnök, de ha megvannak az alapinformációk a termékről vagy a vállalkozás tevékenységéről, akkor hatásosabban adjuk át az információkat a honlap látogatóinak, vagyis a megfelelően megírt tartalommal eladjuk számukra a termékeket és a szolgáltatásokat.


 

Weboldal készítés, honlapkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

A szöveg a kommunikáció legfontosabb eszköze

A jó szöveg egyszerű, lényegre törő, érthető, áttekinthető. Az olvasók felületesen futják át a szövegeket, ezért nincs helye a felesleges helykitöltő tartalmaknak.
A honlap tartalmával felkeltjük az érdeklődést és a látogatóból vásárlót csinálunk. Meggyőzzük a látogatókat arról, hogy milyen előnye származik abból, ha megveszi a termékünket és milyen hátránnyal jár, ha nem fog rendelkezni ezzel a termékkel.
Például: ha megveszi az ajánlott fogyasztótablettát, akkor gyorsan megszerzi azt a megnyerő külsőt, amire vágyik.

Mindezt úgy csináljuk, hogy az érdeklődő akkor is pontos képet kaphasson a termékről, szolgáltatásról, ha tekintetével csak végigfutja a szöveget. Közben figyelünk arra, hogy a Google is szeresse a honlap tartalmát. Keresőoptimalizációs szempontok szerint írjuk meg a marketing szöveget, így a Google-ban is kedvezőbb helyet lehet elérni a természetes találatok között.

A SEO szövegírás olvasóbarát szöveg, tehát nem kizárólag a keresőmotor, hanem a felhasználó az, akire leginkább figyelnünk kell. A tartalomnak, amit készítünk, hasznosnak kell lennie a felhasználó szempontjából, mert a Google is mindig a hozzáadott értéket keresi a szövegekben.

Ha jó SEO szöveget akarunk írni, akkor figyelnünk kell arra, hogy érdekelje az adott téma az embereket és tartalmasabb legyen, mint más szövegek. Ha a szövegírás során sikerül hasznosabb, érdekesebb tartalmat előállítani, akkor azt az olvasók is értékelni fogják, ezáltal a honlapja folyamatosan fogja szállítani a látogatókat.

Gyakori kérdések


Miért van szükség marketing szövegírásra?

A marketing szövegírás során olyan szöveges tartalmat állítunk elő, amivel informáljuk, meggyőzzük, majd rávesszük az olvasót egy adott cselekvés elvégzésére, mondjuk vásárlásra. Tehát elmondjuk röviden, hogy miért érdemes a mi termékünket megvennie, milyen problémájára lesz ez a termék jó, milyen vágyát fogja kielégíteni. Marketingszöveg írása során igyekszünk tudatosítani és konkretizálni a potenciális vásárlóban felmerülő hiányérzetet és megoldást kínálni arra. A legfőbb célunk az értékesítés elérése. Lehetőleg tárgyilagosan, világosan, pontosan kell a megoldásunkat bemutatnia. Azt a megoldást, melyre a vásárlónak szüksége van most.

Milyen a jó marketing szöveg?

A szöveg világos, tömör és meggyőző üzenetet tartalmaz. Lebilincselő és könnyen érthető. Az összetett témát leegyszerűsíti, könnyed átmenetek vannak a bekezdések között, a legjobb szavakat használja, amelyek lekötik az olvasókat.

Mitől lesz jó egy marketing szöveg?

A marketing szöveg természetesen akkor lesz jó és hatásos, ha képes eladni, vevőt hozni. Ismerni kell a célközönség problémáját, gondolatait, vágyait, és saját szóhasználatával kell megszólítani őket. Ehhez kiváló emberismeret, jókora empátia és gondolatolvasás szükséges, valamint a pontos üzleti célunk ismerete. Fontos még, hogy átfogó képünk legyen a konkurens cégek működéséről, és tudjuk, hogy mely platformokon mozognak a leendő ügyfelek.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje