Kulcsszókutatás és a SEO

A kulcsszavak olyan szavak, amit az emberek arra használnak, hogy információkat vagy termékeket találjanak a keresőmotorokban. A kulcsszókutatás során megtaláljuk a célközönség szavait, amik az Ön kulcsszavai lesznek a jó minőségű tartalomírás során.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Kulcsszókutatás és a SEO
Kulcsszókutatás és a SEO

Kulcsszókutatás célja

A kulcsszókutatás a SEO egyik legfontosabb része, a weboldal alapja.

A keresőoptimalizálást és a szövegírást párosítani kell, ha azt akarjuk hogy megtalálják a látogatók az oldalunkat. A weboldalon megjelenő minőségi szöveggel tudjuk a célközönséget bevonzani.
A tevékenység lényege, hogy a keresőt használó emberek fejével gondolkodva megpróbáljuk a lehető legtöbb releváns (a weboldal témájához tartozó, amiről szól a weboldal) kulcsszóösszetételt összegyűjteni, amik a lehető legtöbb látogatót vonzzák az oldalunkra. Akkor lesz eredményes a kulcsszókutatás, ha elérjük, hogy azokra a kifejezésekre jelenjünk meg, amikre a közönségünk keres.

A cél nem csak az, hogy sok látogató legyen az oldalunkon, hanem az, hogy a mi termékünket vagy szolgáltatásunkat válasszák.

Mikor kérjünk segítséget a tartalomíráshoz

Fontos, hogy ne nehezen olvasható, értelmezhető szöveget írjunk az oldalunkra. Ne irodalmi olvasmányokat szerkesszünk!
A neten az emberek többsége csak felületesen böngészik, sietősen nézi át az oldalakat, tehát a kiemeléseken, a címsorokon akad meg a szeme. Viszont amikor bevonzottuk az olvasót tartsuk is ott, de ezt csak érdekes, aktuális, szakmailag helytálló szöveggel tudjuk elérni.

Weboldal készítés, honlapkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Ennél a pontnál kell külső segítséget kérni, mert a legtöbb vállalkozó gyötrődve sem tud szöveget publikálni a saját szakterületéről, főleg úgy, hogy a kulcsszavakat is belefogalmazza a tartalomba. A honlapon közölt tartalom alapján ítélik meg a céget: hiteles cég=igényes tartalom.

A magyar piacon már vannak olyan weboldalak, amelyek kizárólag tartalommarketing használatával érnek el és tartanak meg vezető pozíciót a Google algoritmusában.

A ZogWeb csapata segít az értelmező, magyarázó, informatív szöveg megírásában, amit a weboldalra jellemző kulcsszavak ( head, body, long tail kulcsszavak), szemantikus kifejezések (a szakterület alapkifejezései) köré fogalmazunk meg. A body (2-3 szavas kifejezés) és long tail (4-5 szavas kifejezés) kulcsszavak használatával rövid idő alatt jó eredményeket tudunk elérni. Ha pedig ezekkel sikerül az első oldalra, vagy akár az első 3 pozícióba bekerülni, sokkal több és minőségibb látogatót szerezhetünk velük.

A tökéletesen megírt tartalom közvetlen hatással van a weboldal helyezésére a keresőben. 

Gyakori kérdések


Miért fontos a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás elmondja, hogy milyen témák érdeklik az embereket, mire keresnek rá, mire kíváncsiak a területen, ahol Ön dolgozik, például fodrászat. A kulcsszavakon múlik, hogy a netes keresgélő eltalál-e a honlapunkra. A honlap kivitelezése előtt érdemes kulcsszókutatást végezni. Ahhoz, hogy egy honlap a Google találati listájában előkelő helyen jelenjen meg, elengedhetetlen a keresőoptimalizálási alapelveknek megfelelő kialakítás. A kulcsszavak keresésénél sok fontos adatot kapunk. Például megismerjük a kulcsszavak népszerűségét, keresési mennyiségüket. Ezek alapján megtudhatjuk, hogy melyek azok a kérdések, amikre a célközönségünk választ szeretne kapni. A kulcsszókutatás célja, hogy kulcsszavas kifejezésekre írt minőségi tartalmakon keresztül organikus látogatókból előbb érdeklődők, majd pedig később vásárlók, megrendelők, vendégek váljanak.

Milyen a jó kulcsszó?

Az a cél, hogy weboldalunk tartalmaihoz minél relevánsabb (tárgyhoz kapcsolódó, idevágó) kulcsszavakat találjunk és hogy oldalunkat minél inkább optimalizálni tudjuk ezekre, mert akkor sok érdeklődönk lesz, ami segít előre kerülni a keresők rangsorában. A jó kulcsszó releváns a honlap tartalmára és a keresésre egyaránt, tehát van rá keresés. A keresési mennyiségtől függően, látogatói kattintások, egyre előrébb kerül az oldalunk. A jó kulcsszó segít jelentős mértékű organikus forgalmat terelni az oldalunkra. Jók a kulcsszavaink az oldalunkon, ha a teljes forgalomnak legalább a fele a keresési találatokból származik. 

Hogyan keressünk kulcsszavakat?

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás az ötletelés saját kútfőből. Írjuk össze egy papírra vagy egy táblázatba azokat a szavakat, amelyek az eszünkbe jutnak a tevékenységünkkel kapcsolatosan. A legjobb, ha belehelyezzük magunkat az ügyfelek helyébe, és átgondoljuk, mit keresnének, ha olyan problémát szeretnének megoldani, amelyet a termékünk vagy szolgáltatásunk megoldhat. Az ötletelés során akár több száz szót is kitalálhatunk. Azok a szavak ugyanis, amelyek először eszünkbe jutnak, valószínűleg a legrelevánsabbak a területünkön. Vizsgáljuk meg a konkurens cégek honlapjait, milyen szavakat, kifejezéseket használnak leggyakrabban. Egy jó kulcsválasztó eszköz is sokat segíthet, az ingyenesen használható Google Adwords Kulcsszótervezője.

Mennyi kulcsszó számít túl soknak?

Weboldalanként ne haladja meg a 20-at. Az ideális kulcsszósűrűség, amelyet a keresőmotorok kedvelnek 2-5 százalék körül van. Ez azt jelenti, hogy ha egy kulcsszó háromszor szerepel egy 100 szavas szövegben, a kulcsszó sűrűsége 3%. Egy hirdetési kampány egy hirdetési csoportjában 10-20 kulcsszó  a hirdetők 50%-nál működik.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje