Miért írjunk blogot a weboldalra avagy a blogírás tudománya

A rendszeresen blogoló vállalkozások 80%-a jobb eredményeket ér el a versenytársaikhoz képest. A rendszeres blogírás akár 55%-kal több látogatót is bevonzhat az oldalra. A világ lakosságának 60%-a olvas el hetente legalább egy blogot.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Miért írjunk blogot a weboldalra avagy a blogírás tudománya
Miért írjunk blogot a weboldalra avagy a blogírás tudománya

Miért írjunk blogot a weboldalra avagy a blogírás tudománya

A blog még mindig az egyik legjobb módja annak, hogy érdeklődőket vonzzunk a vállalkozásunk weboldalára. Egy jól megírt, informatív blog többet ad egy márkának, mint gondolnánk!

A rendszeresen blogoló vállalkozások 80%-a jobb eredményeket ér el a versenytársaikhoz képest és sokkal előkelőbb pozícióba kerülnek a Google keresőjében.

A blogunkat érdemes hetente publikálnunk. Ez az a szint, amit az oldalunkat rendszeresen látogatók elvárnak, de ennél több darabszámban már nagyon nehéz magas minőségű tartalmat készíteni, aminek tényleges mondanivalója is van. A megosztott tartalom legyen mindig érdekes és hasznos, hiszen ezzel tudjuk megmutatni, hogy mennyire vagyunk szakértői a területünknek, szolgáltatásunknak.

Konkrét példa blogtémára

Nézzünk egy példát: egy kerületben, kisvárosban átlagban 7-9 gumiszerviz van, tehát adódik a kérdés, hogyan érhetjük el, hogy a mi szervizünket válasszák a vevők. Akik neten keresnek ilyen szolgáltatást, azokat egy többletinformációt adó weboldallal könnyen meg tudjuk győzni, ahol olyan blogok szerepelnek, amiben tippeket adunk, például, defekt javításhoz, felni beállításhoz vagy többletszolgáltatást ajánlunk a gumihotelünkben. Ha hetente beszámolunk a blogunkban az új gumi márkákról, azok előnyeiről, amik mellesleg elérhetőek nálunk a műhelyben, ezeket nem csak a vendégeink fogják értékelni, hanem a Google is, és egy jó SEO beállítással előrébb juthatunk a találati listában, mint a többi gumis.

Tudjuk, hogy időigényes dolog elkészíteni egy blogot. A belefektetett munka, pénz azonban megtérül, hiszen egy kellő alapossággal és igényességgel elkészített bejegyzés akár több alkalommal is újra felhasználható, például a közösségi média felületein, amiket a blogbejegyzések népszerűsítésére használhatunk.

Weboldal készítés, honlapkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat

Foglaljuk össze miért éri meg blogot írni?

  • bevonzhatjuk a potenciális vevőket, ami pénzt jelent
  • segít a keresőoptimalizálásban, a blogban könnyen elhelyezhetők a kulcsszavak és hatékonyan optimalizálható
  • könnyebben sikerül betörni a niche piacra, tehát olyan jövedelmező réspiacot találni, ahol a réspiac tagjainak pontosan olyan terméket, szolgáltatást tudunk eladni, amire van keresletük és ezekért fizetni hajlandóak, képesek
  • könnyen kapcsolatba tudunk kerülni az olvasókkal vagyis a leendő vásárlóinkkal, mert megoldást kínálunk a problémájukra, gondjukra, azonosulni tudnak a vállalkozásunkkal a szakértői tanácsainkon keresztül
  • értékes adatbázist szerezhetünk a vállalkozásunk számára a feliratkozók gyűjtésével, akik várják az értesítést a legújabb bejegyzéseinkről vagy termékünkről, szolgáltatásunkról a blogokban

Ha elhatározta magát, és kedvet kapott ahhoz, hogy ilyen módon ossza meg a szakértelmét a világgal és ez által több hűséges vásárlót, ügyfelet szerezzen, de úgy érzi, hogy az írás nem a szakterülete és szeretne profi segítséget kapni a blogok beindításához, akkor mi, a ZogWeb csapata tudunk Önnek ebben segíteni, keressen minket bizalommal! 

Gyakori kérdések


Mi az a blogbejegyzés?

A blogbejegyzés bármely cikk, hír vagy útmutató jellegű leírás, amely egy weboldal blog részében jelenik meg. A blog egy rendszeresen frissített oldal, ahol folyamatosan új tartalom kerül fel írott formában. A blogbejegyzések jellemzően egy adott témát fednek le, oktató jellegűek, 600 és 2000+ szó közöttiek, és tartalmaznak képeket, videókat, infografikákat és interaktív diagramokat. A blogbejegyzések lehetővé teszik Önnek és vállalkozásának, hogy gondolatait, történeteit és friss információit közzé tegye webhelyén bármilyen témával kapcsolatban. Segítségükkel növelheti a márkaismertségét, a hitelességét, a konverziókat és a bevételét. De a legfontosabb, hogy segíthetnek a weboldal forgalmának növelésében.

2023-ban még mindig aktuális téma a blogírás?

Manapság nem hibáztathatjuk az embereket, amiért azt feltételezik, hogy a hosszú formátumú írott tartalom már nem releváns. A közösségi média platformok, mint például a TikTok, a Facebook és az Instagram fellendülésével minden eddiginél egyszerűbbé vált a rövid tartalmak nyilvános megosztása, az írott tartalom helyett a vizuális tartalomra helyezve a hangsúlyt. A személyes blogírás terén úgy tűnik, hogy a népszerűség visszaesett. Az emberek már nem igazán beszélnek a kedvenc bloggereikről. A mai ember időhiányban szenved, és nem valószínű, hogy sok időt áldoz arra, hogy mások életéről olvasgasson a neten. Azonban az üzleti blogírás továbbra is virágzik. Az emberek még mindig naponta olvasnak üzleti blogokat, és ezeket a blogokat elsődleges információforrásként használják kérdéseik megválaszolásához. 

Az emberek olvasnak még blogokat 2023-ban?

Még mindig emberek milliárdjai olvasnak blogokat havonta, az emberek 57%-a szeret olvasni világszerte. A millenniumi generáció, azaz az 1981 és 1996 között születettek 80% szeret olvasni, ők a legtöbbet olvasó generáció. Csak a WordPress.com webhelyen 409 millió olvasó több, mint 20 milliárd megtekintést generál havonta. A Google-n történő keresések 94 százaléka organikus találatokhoz vezet, amely találatok többsége blogbejegyzés. A statisztikák azt mutatják, hogy az interneten található 1,7 milliárd webhely közül 600 millió blog. Az internetfelhasználók 60 százaléka hetente többször olvas blogokat, 11% naponta olvas, 39% pedig hetente 2-3-szor.

Mi a blogolás jövője?

A blogírás jövője továbbra is ahhoz kötődik, amit a nagy keresőmotorok a tartalomkészítőktől várnak: a csúcsminőségű tartalmat. A tartalom minőségét kell előnyben részesítenie a mennyiséggel szemben, és különféle tartalomtípusokat kell használni. Több tartalomterjesztési csatornán keresztül kell népszerűsíteni a blogbejegyzést, mint például közösségi média, e-mailek és streaming platformok. A blogokkal oktatni kell az olvasókat, legyünk igazi szakértők a választott témában, és összpontosítsunk a csúcsminőségű tartalomra, olyan információkkal, amelyekkel senki más nem rendelkezik. A Google csak a tekintélyt parancsoló tartalmakat részesíti előnyben, nem a sekélyeseket. Írjunk bővített kivonatokat (rich snippet), amik mind a keresőmotorok, mind pedig a felhasználók számára értelmezhető és releváns adatokat, utalásokat tartalmaznak, például ár, áruértékelés. A bővített kivonatok több információt tartalmaznak, mint egy normál találat. Vizuálisan vonzóbbak, és ennek eredményeként gyakran magasabb az átkattintási arányuk, tehát nagyobb forgalmat érnek el az adott keresési eredményből. Gyakori példák erre a vásárlói vélemények, a használati útmutatók és a receptek.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Oldal teteje